Surse: Senatoarea Florina Ruxandra Jipa şi-a depus candidatura pentru funcţia de judecător CCR din partea Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruxandra Jipa l-a miruit pe Dan Şova anul trecut pentru a avea noroc şi a-l scăpa de cătuşe. FOTO Arhivă Adevărul
Ruxandra Jipa l-a miruit pe Dan Şova anul trecut pentru a avea noroc şi a-l scăpa de cătuşe. FOTO Arhivă Adevărul

Senatoarea UNPR Florina Ruxandra Jipa şi-a depus candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din partea Senatului, potrivit unor surse parlamentare, aceasta neavând însă pentru acest post susţinerea formaţiunii din care face parte.

Surse parlamentare au precizat pentru News.ro că Florina Ruxandra Jipa şi-a depus la comisia juridică a Senatului dosarul pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, din partea Senatului. Aceasta ar urma să candideze independent, întrucât grupul parlamentar din care face parte nu o susţine în acest demers. 

Nu este prima dată când senatoarea UNPR vizează acest post. 

În februarie 2015, Jipa, pe atunci membru în grupul parlamentar al PSD, a anunţat în plenul Senatului că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, cercetat pentru mai multe fapte.

Şi atunci Jipa îşi depunea candidatura independent de partid pentru că PSD a venit cu o altă propunere, fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Maya Teodoroiu. 

Ulterior, Florin Ruxandra Jipa şi-a retras candidatura şi a susţinut propunerea PSD. 

În urma votului din plenul Senatului, de pe 18 februarie 2015, Maya Teodoroiu a devenit noul judecător al CCR, din partea Senatului, în locul lui Toni Greblă, ea primind votul a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a obţinut 73 de voturi.

Florina Jipa se află la cel de-al patrulea mandat de parlamentar, activând în PRM, PSD, PP-DD şi UNPR. Este doctor în drept, absolventă a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. 

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că în şedinţa Comisiei juridice de miercuri vor fi discutate propunerile pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, votul în plen urmând a fi dat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite