Surse. Primele EXIT POll-uri. Câte procente are Firea în faţa lui Nicuşor Dan la jumătatea zilei. Cum arată lupta la sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan luptă pentru Bucureşti
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan luptă pentru Bucureşti

Gabriela Firea e cu trei procente în faţa lui Nicuşor Dan la ora 14.00, susţin surse politice pentru Adevărul. Informaţiile se bazează pe primele rezultate furnizate de casele de sondare. Liderii PNL estimează că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara. De altfel, numărul tinerilor prezenţi la urne începe să crească.

Surse. Marea surpriză din Bucureşti. Ce fief PSD ar putea fi câştigat de USR-PLUS - DETALII AICI

***

La jumătata zilei, potrivit surselor Adevărul, lupta arată astfel: 

  • Sectorul 1: Dan Tudorache (PSD) are un mic avans în faţa lui Clotilde Armand (USR - PLUS - PNL), care poate fi anulat pe parcursul zilei. În prima parte a zilei a ieşit la vot, în mod tradiţional, electoratul de stânga.   
  • Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) conduce în opţiunile electoratului, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu (PSD) şi Neculai Onţanu (ADER) se luptă pe acelaşi electorat. Lupta e foarte strânsă.   
  • Sectorul 3: Robert Negoiţă îşi păstrează statutul de favorit. În plus, prezenţa la vot este foarte mică în Sectorul 3, un alt avantaj pentru primarul în funcţie.  
  • Sectorul 4: Daniel Băluţă are un avans de câteva procente în faţa Simonei Spătaru. Poate apărea o surpriză doar dacă mobilizarea la vot va fi mare.   
  • Sectorul 5: Lupta se duce în trei: Daniel Florea (PSD) e momentan pe primul loc, umăr la umăr cu Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) şi Cristian Popescu Piedone (PPUSL). Liderii PNL susţin că  Băcanu e favorit conjunctural, în contextul în care Florea, Piedone şi Marian Vanghelie se luptă pe acelaşi electorat (de stânga).   
  • Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS) conduce la mijlocul zilei, însă lupta e destul de strânsă, în condiţiile în care Ştefan Florescu, candidatul PMP, rupe din voturile dreptei. Gabriel Mutu îi suflă în ceafă lui Ciucu, potrivit estimărilor sociologice. Mobilizarea tinerilor în Sectorul 6 este exemplară.   

Alegeri locale 2020. Românii aleg: primarii, consilierii locali, preşedinţii de Consilii Judeţene şi consilierii judeţeni. Aşadar, fiecare cetăţean va primi patru buletine de vot. Urnele se deschid la ora 07.00 şi se închid la ora 21.00. În ce măsură va fi influenţată prezenţa la vot de pandemie? Vom compara cifrele din 2020 cu cele din 2016. Rămâi pe Adevărul pentru a urmări toate momentele importante din ziua alegerilor. Şi nu uita: Votează!

Prezenţa la vot este 23,58 % la nivel naţional, iar în Bucureşti este 18,31 %, la ora 14:00, la alegerile locale de duminică. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu patru ani, când a fost 16,15%. Până în prezent, cei mai numeroşi la vot au fost alegătorii din categoriile de vârstă 45 - 64 de ani şi peste 65 de ani, însă începe să crească uşor şi numărul celor din categoriile de vârstă 25-24 de ani şi 35 - 44 de ani.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite