Surse: Iohannis i-a chemat la raport pe liderii PNL. Cine a participat la întâlnirea de la Cotroceni şi ce mesaj le-a transmis şeful statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis s-a văzut cu liberali din toate tabelere. FOTO Inquam Photos
Klaus Iohannis s-a văzut cu liberali din toate tabelere. FOTO Inquam Photos

O parte a conducerii PNL s-a întâlnit marţi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice, motivul fiind tensiunile din cadrul formaţiunii. Printre cei care au mers să discute cu şeful statului au fost Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Cristian Buşoi şi Iulian Dumitrescu.

UPDATE Surse din PNL susţin că această întâlnire a fost „în format de campanie“, fiind făcută referirea la alegerile din 2014, cu toate că atunci nu erau chiar toţi dintre cei prezenţi de la întrevederea cu Iohannis de marţi. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, din partea fostului PDL ar fi fost şi vicepreşedintele Gheorghe Falcă, parte a echipei Orban la congresul din iunie 2017, dar care acum e unul dintre contestatarii conducerii, dat fiind faptul că acesta ar vrea să fie pe lista pentru europarlamentare, dar colegii săi nu dau semne că ar vrea să-l susţină. 

UPDATE Liderii PNL au avut o şedinţă cu uşile închise şi au decis ca sâmbătă dimineaţă să aibă loc un Biroul Naţional înainte de Consiliul Naţional. Potrivit unor surse politice, modificarea Statutului se va amâna cu o lună.


Surse politice din PNL au confirmat faptul că mai mulţi lideri din PNL, atât susţinători ai lui Orban, dar şi din cei care îl contestă pe Orban, au mers la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre tensiunile din PNL, amplificate mai ales după votul pentru modificarea Statutului PNL care ar permite ca şefii de filiale să fie mai uşor demişi. 

„S-a discutat despre situaţia din partid şi că trebuie să existe consens între noi pentru că se apropie alegerile de anul viitor“, au declarat surse din conducerea PNL. Mai exact, lui Buşoi, Gorghiu şi Dumitrescu li s-a transmis să nu mai atace partidul şi să respecte rezultatul congresului din iunie 2017, potrivit unor surse politice. Pe de altă parte, lui Blaga şi Flutur li s-a cerut să pregătească partidul cât mai bine pentru europarlamentare şi prezidenţale, cei doi foşti PDL-işti având experienţă în ceea ce priveşte organizarea alegerilor.  

De asemenea, tot surse din conducerea PNL au precizat faptul că decizia mergerii la Cotroceni a fost ţinută secretă, nenumăraţi oameni din Biroul Executiv neştiind că ar urmasă aibă loc o asemenea discuţie. 

Surse din PNL au precizat că e pentru a doua oară când Blaga vine la o întâlnire cu Iohannis în ultimele două săptămâni, subiectul alegerilor din 2019 fiind discutat şi precedenta întrevedere pe care a avut fostul preşedinte al PDL şi co-preşedinte al PNL cu şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite