Surse. Ecaterina Andronescu şi Şerban Nicolae, scoşi de pe listă la parlamentare. Avocatul Piperea, candidat PSD la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Nicolae nu vor mai prinde locuri eligibile pe lista PSD pentru alegerile parlamentare, susţin surse politice pentru Adevărul. În locul lor vor candida Daniel Zamfir (fost PNL şi ALDE) şi avocatul Gheorghe Piperea, ambii veniţi pe filiera Antena 3.

Liderii PSD se aşteaptă la patru mandate în Senat, maximum 5 cu redistribuire. Lista va fi deschisă de Gabriela Firea, învinsă de Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Pe locul doi va fi instalat Gabriel Mutu, unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea, învins de liberalul Ciprian Ciucu la Sectorul 6. Pentru locurile 3 şi 4, ambele eligibile, se luptă Robert Cazanciuc, actualul preşedinte interimar al Senatului, Daniel Zamfir (fost senator PNL şi ALDE, soţul Oanei Zamfir de la Antena 3) şi avocatul Gheorghe Piperea, şi el invitat permanent la Antena 3, unde critică seară de seară restricţiile impuse de Guvernul Orban pentru combaterea pandemiei. De asemenea, Piperea a susţinut şi teza PSD privind fraudarea alegerilor în Bucureşti. 

Şi senatorul Mihnea Costoiu e în cărţi pentru un loc eligibil. ”Cazanciuc sau Costoiu ar putea candida în alt judeţ unde PSD stă bine. Cati Andronescu şi Şerban Nicolae sigur rămân pe dinafară”, susţin surse din PSD pentru Adevărul. 

La Camera Deputaţilor, lista PSD va fi deschisă de medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi una dintre cele mai proeminente figuri publice de la începutul pandemiei. În vară, Rafila a fost ofertat şi de Victor Ponta pentru a candida la Primăria Capitalei, însă medicul a refuzat. La Camera Deputaţilor vor mai prinde locuri eligibile: Dan Tudorache (învins de Clotilde Armand la Sectorul 1), Daniel Florea ( învins de Piedone la Sectorul 5), Carmen Mihălcescu, Diana Tuşa, Petre Florin Manole, Georgian Pop ”şi încă doi-trei oameni apropiaţi de Gabriela Firea”, susţin sursele citate. PSD ar putea obţine 10 mandate de deputat în cazul în care partidul va repeta scorul de la alegerile locale (peste 30%). 

Într-o declaraţie pentru „Adevărul“, fostul premier Viorica Dăncilă susţine că Liviu Dragnea, chiar şi din puşcărie, încearcă să blocheze candidatura sa pe listele PSD Teleorman la parlamentare. În schimb, Liviu Dragnea i-ar oferi un loc eligibil fostului ministru de Interne Carmen Dan, unul din oamenii săi de încredere. Organizaţia PSD Teleorman e condusă de Adrian Gâdea, un alt locotenent al lui Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite