Surpriză la europarlamentare. Dan Diaconescu se relansează în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul om de televiziune, Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru sex cu minore, va candida la alegerile europarlamentare pe lista partidului Alianța Românilor Digitali, fondat de Sorin Voinea, potrivit Realitatea.

Fostul om de televiziune ar urma să candideze la europarlamentare FOTO Inquam Photos
Fostul om de televiziune ar urma să candideze la europarlamentare FOTO Inquam Photos

„Vom fi surpriza alegerilor din 2024”, a declarat Sorin Voinea, fondatorul Alianța Românilor Digitali, care îl plasează pe Dan Diaconescu pe primul loc în lista formațiunii pentru alegerile europarlamentare, potrivit Realitatea.

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015, fiind eliberat condiționat după aproape 3 ani.

Fostul om de televiziune are interdicție de a fi numit în funcții publice și de a-și exercita profesia de jurnalist, iar în prezent este trimis în judecată într-un alt dosar, fiind acuzat de sex cu minore. 

„În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele: În jurul datei de 19.11.2020 şi în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul realizator și patron OTV, riscă o pedeapsă care poate trece chiar de zece ani.

„Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate“, au declarat surse judiciare care se ocupă de caz.

În privința acuzațiilor de sex cu minore, fostul patron al OTV Dan Diaconescu a pierdut în primă instanță procesul împotriva mai multor trusturi de presă din România, în care solicita retragerea articolelor în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite