Stelian Ion îi cere public lui Vergil Chiţac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa: Acest om a dus o viaţă dublă, ziua amiral, noaptea samsar de imobile

0
0

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanţa, Stelian Ion, îi solicită public lui Vergil Chiţac (PNL) să se retragă din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului, invocând dezvăluiri ale presei privind afacerile imobiliare ale acestuia.

El susţine că procurorii şi ANI ar trebui să verifice cum a făcut Chiţac "profit de 500.000 de euro având un salariu de profesor". "Acest om a dus o viaţă dublă, ziua amiral, noaptea samsar de imobile", afirmă Ion.

Stelian Ion a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că aceste chestiuni legate de viaţa unui candidat şi de felul în care "a făcut profit de 500.000 de euro având un salariu de profesor, nu mai mult" sunt de interes public.

"Modul în care un candidat la primărie şi-a construit averea şi parcursul politic reprezintă o chestiune de interes public. Constănţenii au dreptul să ştie, iar domnul Chiţac are obligaţia să le ofere explicaţii şi documente legate de felul în care a reuşit să tranzacţioneze imobilele şi sumele de bani uriaşe despre care a relatat presa. Faptul că domnul Vergil Chiţac refuză să răspundă clar acestor acuzaţii, aruncând discuţia în derizoriu, este o sfidare la adresa electoratului. E momentul ca domnul Chiţac să dea dovadă de onoarea militară pe care o invocă atât de des în discursurile sale şi să facă stânga-mprejur. Nu este demn de această candidatură”, a afirmat Stelian Ion.

Candidatul USR-PLUS a invocat dezvăluiri făcute de presă în cazul lui Chiţac.

"Este o ruşine ce se întâmplă cu acest candidat, în urma dezvăluirilor făcute de presa centrală şi locală, care a arătat că acest om a dus o viaţă dublă, ziua amiral, noaptea samsar de imobile", a susţinut el.

El a acuzat că Vergil Chiţac i-a minţit pe jurnalişti şi constănţeni mai mulţi ani, "purtând verigheta în fals pe deget".

"Acest domn, sau individ mai degrabă, a pătat uniforma de militar şi este o ruşine (...) Vi se pare în regulă ca un militar, ulterior amiral, să desfăşoare activităţi de samsar imobiliar? 14 tranzacţii? Mai face omul o casă, îşi mai vinde o proprietare, două, trei, cinci, dar 14? În mod constant, an după an, în vreme ce-şi ascunde starea civilă, ca să-i permită să facă tranzacţii alea, asta este activitate de şmenar imobiliar. Şmenar e un cuvânt al locului şi arată că nu e un rechin, aşa cum se alintă în nişte filmuleţe penibile, nu este rechin, nu l-a făcut nimeni rechin, e vorba de şmenărie imobiliară. Cât de legal sau nu a procedat, acolo miroase de la o poştă a spălare de bani", a adăugat candidatul USR-PLUS.

Stelian Ion a spus că parchetul ar trebui să se sesizeze în acest caz, la fel şi Agenţia Naţională de Integritate, care să verifice "dacă există justificări pentru acele sume de bani, că genial eu nu-l văd pe domnul amiral, care să vină şi să scoată profit de 500.000 de euro aşa, pocnind din degete".

Stelian Ion menţionează că presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deşi fiind cadru militar nu avea voie să desfăşoare astfel de activităţi. Candidatul PNL a divorţat în mod fictiv de soţia sa pentru a derula tranzacţiile imobiliare în numele ei şi a vândut şi cumpărat nu mai puţin de 14 proprietăţi, care i-au adus un profit de jumătate de milion de euro.

Citeşte şi:

Vergil Chiţac, despre modul în care şi-a dobândit averea 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite