Sondaj CURS. PNL, în revenire, AUR începe să scadă. PSD, în continuare lider detaşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu se uită de sus la Florin Cîţu Foto Inquam Photos (arhivă)
Marcel Ciolacu se uită de sus la Florin Cîţu Foto Inquam Photos (arhivă)

PSD ar obţine 36% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 20% din voturi şi de AUR - 14%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în luna martie.

Potrivit sondajului, după PSD - 36%, PNL-20% şi AUR - 14%, pe locul al patrulea în intenţiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un  procent de 8%, urmat de UDMR - 5%. 

Pe următoarele poziţii se află PMP şi Partidul Umanist social-liberal, care nu realizează pragul de 5% pentrui intrarea în Parlament, avînd fiecare câte 4%.

Întrebaţi care sunt principalele două probleme cu care se confruntă, cei chestionaţi au indicat drept principal set de probleme nivelul d etrai, pensiile şi salariile (26%), apoi preţurile (22%) şi sănătatea. pandemia (22%). Problema războiului a avut doar 5% din răspunsuri. 

99% dintre cei chestionaţi se declaraă foarte mult şi destul d eîngrijoraţi de preţurile la facturile la electricitate, 98% faţă de preţurile la alimente, în timp ce 93% faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nouă din zece români au auzit de agresiunea rusă împotriva Ucrainei şi izbucnirea războiului. 

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 11 martie, 2022, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat de  1172 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, prin metoda faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite