Majoritatea ucrainenilor cred că ţara lor va câştiga războiul împotriva ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina
Ucraina

Ucrainienii sunt foarte siguri în forţele propriei armate, conform unui sondaj. Majoritatea acestora cred că Ucraina va câştiga războiul împotriva Rusiei.

Institutul ucreainean Rating a realizat un sondaj la care au luat parte 1.200 de persoane din diverse regiuni ale Ucrainei. Nu au făcut parte din sondaj persoane din regiunile separatiste din Crimeea şi Donbas, relatează Digi24. 

După primele 10 zile de război, cele 1.200 de persoane au fost contactate telefonic. 92% dintre respondenţi cred că Ucraina va respinde atacul Rusiei. 

Dintre cei care sunt siguri de victoria ucrainenilor, 57% cred că Ucraina va reuşi să pună capăt războiului în următoarele săptămâni, în timp ce 18% consideră că războiul se va încheia chiar săptămâna aceasta. 

18% dintre respondenţi estimează o prelungire a războiului cu câteva luni, în timp ce 9% sunt mai reticenţi spunând că războiul va mai dura cel puţin 6 luni sau mai mult. 

80% dintre persoanele care au luat parte la sondaj au precizat că iau parte la apărarea Ucrainei într-un fel sau altul. 39% au spus că ajută armata din postura de voluntari, iar 37% că susţin financiar apărarea ţării lor. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite