Scandalul Nordis: Laura Vicol a demisionat din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Vicol a demisionat din PSD ca urmare a scandalului Nordis, firma deținută de soțul ei, au declarat surse politice pentru Adevǎrul.

Firma soțului Laurei Vicol, suspectatǎ de înșelăciune Foto: Inquam
Firma soțului Laurei Vicol, suspectatǎ de înșelăciune Foto: Inquam

Recent, Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după ce o anchetǎ jurnalisticǎ a Recorder a arătat că firma Nordis, al unde acționar este soțul deputatei, ar fi înșelat mai mulți clienți.

Ca urmare a dezvăluirilor, Marcel Ciolacu a anunțat cǎ legea va fi schimbată astfel încât să existe o limită a avansului pentru imobilele aflate în construcție. De asemenea, președintele partidului a afirmat că nu au avut loc modificări legislative privind acest domeniu cât timp Comisia Juridică a a fost condusă de Laura Vicol, însă a menționat că acesta nu se va mai afla pe listele formațiunii la alegerile europarlamentare.

Ca avocat, Vicol a fost implicată în mai multe cazuri mediatizate, apărând clienți cunoscuți, printre care și Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, implicat în dosare de corupție și condamnat pentru divulgarea de informații clasificate.

Numele Laurei Vicol a fost menționat în presă în legătură cu persoane care ar fi fost implicate în activități infracționale, fiind apărătoarea clanului Cămătarilor, dar și a așa zisului Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu planetara la tălpi, a turnat vodcă pe ea și a pus-o să garanteze cu ochiul sau rinichiul că-și plătește datoria.

Laura Vicol a fost și avocata Alinei Bica.

Despre acuzaţiile privind apărarea interlopilor, Alina Vicol a arătat că atunci când ţi-am început cariera de avocat, în anul 1999, la Baroul Bucureşti, nici ei şi nici colegilor avocaţi din Parlamentul României nu li s-au dat liste cu clienţi indezirabili, pe care îi pot sau nu apăra în instanţe.

Ce avere are Laura Vicol

Potrivit declarațiilor de avere depuse la Parlamentul României, Laura Vicol deține o avere semnificativă, inclusiv mai multe imobile (apartamente și terenuri) situate în Capitală și alte localități.

În ce privește conturile bancare, Vicol a raportat nu mai puțin de 11, dar și depozite de 340.000 de euro și altele în valoare de 550.000 lei.

Valoarea bijuteriilor se ridică la peste 100.000 de euro, Vicol declarând că deține și ceasuri de circa 750.000 lei.

Salariul anual încasat de la Parlament a fost de 141.636 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite