Un important dezvoltator imobiliar a intrat în insolvență. Laura Vicol, soția principalului acționar, a demisionat de la șefia Comisiei Juridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cunoscut dezvoltator imobiliar, care deține și un hotel de 5 stele în Mamaia Nord, a intrat în insolvență. Laura Viscol, soția principalului acționar, a demisionat din Parlament.

Vedere panoramică a hotelului Nordis din Mamaia Nord
Nordis Management a intrat în insolvență

UPDATE Deputata PSD Laura Vicol și-a depus demisia, marți, din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. În document ea acuză „jocuri nedrepte”. 

În cererea transmisă președintelui Camerei Deputaților Laura Vicol spune că a luat decizia de a demisiona din funcția de președinte al Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități. „Am luat decizia ca urmare a jocurilor nedrepte și de o gravitate fără ptrecedent îndreptate împotriva mea. Până la lămurirea loc, doresc să demisionez”, și-a motivat Vicol demisia.

Insolvența

Tribunalul București a admis luni cererea de intrare în insolvență a Nordis Management, depusă în luna aprilie de 80 de creditori, majoritatea persoane fizice, numind administrator judiciar provizoriu CITR filiala București.

Instanța a dispus inventarierea tuturor bunurilor Nordis Management, cerând administratorului judiciar să facă verificări în acest sens inclusiv la Serviciul Permise Auto, Administrația Finanțelor Publice, la cadastru și la direcțiile de Taxe și Impozite din toate sectoarele Capitalei.

Grupul Nordis, din care face parte firma abia intrată în insolvență, a anunțat că va face recurs, explicând că procedura a fost deschisă „la insistențele unei entități juridice al cărui obiectiv este recuperarea investițiilor realizate în proprietățile din portofoliul Nordis” și că „intrarea în insolvență a uneia dintre firmele grupului nu înseamnă decât o perioadă de reorganizare și mai multă ambiție de restabilizare și creștere”. „Proiectul Nordis Mamaia este unul cu potențial ridicat și are capacitatea să depășească un moment dificil”, a anunțat grupul potrivit Profit.ro, considerând însă „nedreaptă includerea la masă credală a solicitanților care nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit”, decizia instanței fiind o măsură de a pune presiune asupra companiei, în condițiile în care activitatea Nordis Group denotă perseverență, muncă asiduă, dar și rezultate și evoluție în atingerea obiectivelor propuse”.

Hotelul Nordis Mamaia a fost deschis în luna aprilie, în vara acestui an compania anunțând că a avut încasări record de peste 160.000 de euro pe perioada Festivalului Neversea.

Recorder: Mașinăria de făcut bani a clanului politico-imobiliar

O investigaţie publicată luni de Recorder, în aceeaşi zi în care instanţa a dispus intrarea în insolvenţă a Nordis Management, arată cum făceau bani proprietarii companiei, care s-au promovat „folosind simboluri naționale și apăsând pe cele mai sensibile butoane emoționale din societatea românească: Marea Neagră, munții noștri, o țară la standarde occidentale”.

Nordis a răspândit aceste idei printr-o intensă campanie de marketing, scrie Recorder, precizând că printr-o campanie agresivă de marketing în presa scrisă și TV apăreau machetele unor viitoare construcții de lux și se vorbea despre marea privită prin pereți de sticlă sau despre munții admirați dintr-un jacuzzi încălzit, cu un pahar de șampanie în mână.

„Ca să transmită încredere, Nordis a convins vedete și sportivi cu renume să-și asocieze imaginea cu proiectele sale imobiliare. A încheiat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal și și-a trecut numele pe tricourile arbitrilor din Liga 1.

Sute de români s-au înghesuit să cumpere apartamente și, în schimbul unei reduceri de preț, majoritatea au acceptat să le plătească în avans, semnând doar o promisiune de vânzare”, arată Recorder.

Același apartament vândut de mai multe ori 

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane și milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidențiale promise au rămas doar pe hârtie și în reclame, mai scrie publicația. În hotelul de la Mamaia, singura clădire finalizată, există indicii solide că apartamentele au fost vândute de mai multe ori, unor persoane diferite.

Toată acestă schemă frauduloasă n-ar fi fost posibilă fără slăbiciunile majore din legislația românească, însă politicul care ar trebui să îndrepte aceste legi este puternic conectat la afacerea Nordis.

Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei, este căsătorit cu Laura Vicol, unul dintre cei mai influenți parlamentari PSD. Vicol conduce Comisia Juridică din Camera Deputaților, care are un rol cheie în procesul legislativ din Parlament”, arată jurnaliștii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite