S-a întors Iohannis. Şeful statului, discuţie cu Dacian Cioloş la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş
Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Dacian Cioloş au avut luni, la Palatul Cotroceni, prima întâlnire de lucru din acest an.

„Discuţiile au vizat situaţia actuală a guvernării, precum şi  priorităţile Executivului pentru anul 2016. De asemenea, Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a informat pe Preşedintele Klaus Iohannis cu privire la vizita oficială efectuată, în cursul săptămânii trecute, în Republica Federală Germania, cu accent pe concluziile discuţiilor purtate cu oficialii de la Berlin“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Tema spinoasă a aderării României la spaţiul Schengen a fost un subiect important al discuţiilor purtate, joi, de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi premierul României, Dacian Cioloş. „Cred că proiectul Schengen este de actualitate şi că există motive întemeiate să păstrăm libertatea de mişcare în spaţiul Schengen. Intenţia noastră este să rezolvăm problema migraţiei ilegale. Controlale temporare de la graniţele Schengen sunt o decizie temporară. Cred că Schengen este un lucru foarte apreciat de cetăţenii europeni, dar este şi un instrument foarte bun pentru creşterea economică în UE. Este corect că România a făcut foarte multe eforturi în apărarea graniţelor, aşteptăm însă următorul raport MCV. Aşteptăm să vedem că în acest raport se găsesc toate eforturile României privind corupţia“, a afirmat cancelarul german.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite