Roberta Metsola, vizită la București: Întâlnire cu Klaus Iohannis și discurs în Parlament

0
Publicat:

Roberta Metsola vine, luni, 19 decembrie, la București, unde va avea întâlniri cu mai mulți oficiali ai statului, printre care președintele Klaus Iohannis. Președintele Parlamentului European va susține și un discurs în Legislativul României.

Klaus Iohannis, la Consiliul European, alături de Roberta Metsola și Ursula von der Leyen
Roberta Metsola se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency

Vizita oficialului european va dura două zile, timp în care se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu șefii Parlamentului, Marcel Ciolacu și Alina Gorghiu.

Luni, la ora 18.00, va fi o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, unde Roberta Metsola va susține un discurs. 

Potrivit Agerpres, marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului "Împreună suntem Europa", organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

"Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile", a transmis universitatea, arată sursa citată.

Metsola, susținător al aderării României la Schengen

Președintele Parlamentului European se numără printre cei care au susținut aderarea României la spațiul Schengen, declarându-se dezamăgită de amânarea procesului ca urmare a opoziției Austriei. 

 "Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre. Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat", spunea Metsola după decizia din 8 decembrie.

Ulterior, la reuniunea Consiliului European din 15 decembrie, preşedintele Parlamentului European a deschis discuţia despre Schengen.

"Uniunea Europeană a dovedit de-a lungul timpului că poate îndepărta orice bariere şi poate aduce oamenii împreună. UE poate face asta din nou şi acum dacă are curajul să ia decizii politice care să se menţină emblematice pentru generaţia actuală în construcţia europeană", a spus Metsola.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite