Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din liceu

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 33 ani este candidatul care, cu un avans de peste 9.000 voturi, l-a învins în alegerile locale 2024 pe unul dintre cei mai vechi baroni locali, liberalul Gheorghe Flutur, instaurând supremația PSD în Suceava.

Gheorghe Șoldan este președintele ales al CJ Suceava la alegerile locale 2024 FOTO: FB/Ghe. Șoldan
Gheorghe Șoldan este președintele ales al CJ Suceava la alegerile locale 2024 FOTO: FB/Ghe. Șoldan

Tânărul care va împlini peste o săptămână 33 ani este Gheorghe Șoldan, „cel mai tânăr parlamentar din istoria județului Suceava”, după cum se descrie pe pagina personală de Internet. El a reușit să obțină mandatul de președinte al Consiliului Județean Suceava, învingându-l pe Gheorghe Flutur, unul dintre cei mai influenți lideri liberali.

Gheorghe Șoldan s-a născut în Cajvana, „într-o familie obișnuită de oameni gospodari”, și a făcut liceul și facultatea în Suceava.

Am muncit încă din facultate, chiar și în străinătate în unele veri, și știu cum e să fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astăzi plecați la muncă în străinătate. Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate și master, nevoit să plece peste hotare pentru un viitor mai bun”, se prezintă Șoldan pe Internet.

Tema îmbunătățirii vieții în județul Suceava astfel încât familiile plecate în străinătate pentru un trai mai bun să se întoarcă acasă a fost, de altfel, una dintre cele preferate în campanie, tot Șoldan menționând că Suceava este județul cu „cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate” și „cele mai puține locuri de muncă, raportat la numărul de locuitori, puține și prost plătite”.

Tânărul se laudă și cu experiență în mediul privat. „Cunosc și cum e să lucrezi în sectorul privat și să ai responsabilitatea unor salarii și taxe pe care să le plătești în fiecare lună”, menționează Șoldan pe site-ul său de prezentare.

Conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, la 19 ani acesta era consilier financiar cu statut PFA la BCR Banca pentru locuințe, iar un an mai târziu a devenit manager de vânzări, coordonând o echipă de vânzări directe. La 23 ani a devenit administratorul unei societăți comerciale, până în 2020, când a fost ales deputat.  

A condus Liga Elevilor, Liga Studenților și Organizația de Tineret

Gheorghe Șoldan, în prezent parlamentar, este politician crescut de PSD în pepiniera proprie.

Sunt membru al PSD Suceava încă din 2008, de când eram în liceu. De Ia un simplu membru am ajuns preşedinte al Ligii Elevilor, iar apoi, pe rând, președinte al Ligii Studenților și al Organizației de Tineret a PSD Suceava”, sunt datele disponibile pe pagina sa de Internet.

Conform CV-ului, Gheorghe Șoldan a absolvit Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava – 2010, iar în 2013 a absolvit Facultatea de Știinţe Economice şi Administraţie Publică - Specializare Management, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Pregătirea pentru cariera politică și-a compeltat-o, în 2021, cu un program postuniversitar - „Securitate şi bună guvernare”- la Colegiul Naţional de Apărare. În prezent este masterand, urmând un masterat în Globalizare și Diplomație Economică.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, președintele în funcție al CJ Suceava, și-a recunoscut, a doaa zi după alegeri, înfrângerea.

Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la președinția Consiliului Județean Suceava, doresc să felicit câștigătorul și să mulțumesc sucevenilor care m-au votat pe mine și echipa mea. Urez succes noii echipe și sper în dezvoltarea în continuare a județului Suceava”, a scris Gheorghe Flutur pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite