Revocarea lui Bădălău, discutată zilele următoare

0
0

PSD a depus o solicitare la Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru declanșarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României. Decizia va fi luată săptămâna viitoare.

Revocarea lui Bădălău va fi discutată săptămâna viitoare FOTO: Arhivă
Revocarea lui Bădălău va fi discutată săptămâna viitoare FOTO: Arhivă

„PSD a depus, luni, o solicitare la Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru declanșarea procedurii de revocare a domnului Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a României. Votul pentru revocare va fi exprimat în ședința comună a comisiilor de buget, finanțe și bănci din Senat și Camera Deputaților. Ședința va fi organizată imediat după reluarea lucrărilor Parlamentului, întrerupte, din motive de securitate, de evenimentele legate de reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO”, a anunțat PSD într-un comunicat de presă.

Potrivit PSD, rațiunile de securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute și de liderii USR care au acuzat în nenumărate rânduri că PSD prelungește revocarea lui Bădălău din funcție.

„Rațiunile de Securitate care au stat la baza amânării lucrărilor comisiilor sunt cunoscute, de altfel, de liderii grupurilor parlamentare ale USR, care, în mod populist și demagogic, au acuzat că PSD prelungesc revocarea domnului Niculae Bădălău. Partidul Social Democrat solicită USR să se abțină să critice reacțiile PSD în acest caz. Este profund imoral și demagogic ca USR să critice conduita altor partide în privința integrității politice, atâta timp cât protejează „penalii USR din funcții publice”, sfidând fără jenă cetățenii români cărora le promiteau curățarea clasei politice de astfel de personaje controversate. În USR s-a instituit practica „Alături de penali în funcții publice” chiar de la vârful partidului! Au făcut scut pentru apărarea colegilor lor acuzați de fapte penale grave și de incompatibilitate. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, are o decizie de incompatibilitate din partea ANI și o sesizare penală la DNA din partea aceleiași instituții, pentru că s-a numit pe sine director într-un proiect al primăriei și a încasat bani, în plus față de indemnizația de primar și de limitele impuse de lege”, se arată în comunicat.

De asemenea, PSD atrage atenția că „primarul Allen Coliban a aprobat virarea a 1 milion de lei din banii primăriei către un ONG care a fost fondat de domnia sa și care are sediul la domiciliul său, iar DNA a deschis deja o anchetă în acest caz”.

Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile

Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi și fost ministru PSD al Economiei.

Fostul ministru al Economiei a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Luni, acesta a fost adus încătușat la instanță.

DNA arată că fostul senator PSD „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.

De asemenea, Bădălău „i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului” plus „un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”. DNA arată că Niculae Bădălău i-ar promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri