Remus Cernea demisionează din grupul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea este nemulţumit de colaborarea cu USL FOTO Adevărul
Remus Cernea este nemulţumit de colaborarea cu USL FOTO Adevărul

Deputatul Remus Cernea îşi va da demisia din grupul PSD din cauza faptului că USL doreşte să demareze lucrările la Roşia Montana şi să treacă la exploatarea gazelor de şist.

UPDATE Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că plecarea lui Remus Cernea din grupul parlamentar social-democrat din Camera Deputaţilor reprezintă "un divorţ amiabil", el arătând că guvernarea nu mai permite luxul opoziţiei.

"E o pierdere grea, dar încercăm să ... Am avut o înţelegere cu Remus Cernea în sensul în care l-am spijinit să ajungă în Parlament. Sunt nişte ideei pe care el le are şi în care crede sincer şi care trebuie expuse în Parlament, deci nu-mi pare absolut deloc rău că l-am susţinut. E un divorţ amiabil, ca să spun aşa", a spus Ponta.

Remus Cernea spune că Partidul Verde nu poate susţine "proiectele industriale cu efecte devastatoare, de tip lăcustă, care distrug totul în jur.

Deputatul a spus că a luat decizia după ce şi-a exprimat nemulţumirea în faţa liderilor USL cu privire la proiectele amintite anterior, dar Guvernul Ponta face în continuare paşi în direcţia acestora.

"Ne opunem gazelor de şist, exploatărilor miniere de la Roşia Montană, suntem extrem de îngrijoraţi că în cadrul USL sunt manifestate tot mai mult opinii şi intenţii de a se da drumul, de a se face paşi către astfel de proiecte privind gazele de şist şi cianurile. În aceste condiţii noi, verzii, nu putem continua colaborarea cu USL pentru că am cauţiona astfel de direcţie politică. Vă anunţ că am decis, având o discuţie şi cu colegii mei din partid, să ma retrag din grupul PSD din Camere Deputaţilor“, a explicat Remus Cernea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite