Reacţia lui Cioloş după ce Alianţa USR PLUS a câştigat contestaţia la ÎCCJ: Mă bucur să văd că avem o justiţie încă liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Arhivă
Dacian Cioloş FOTO Arhivă

Dacian Cioloş a declarat pentru Adevărul că se bucuăr să vadă „că avem o justiţie încă liberă şi responsabilă”, explicând că Alianţa 2020 merge mai departe. Reacţia liderului PLUS vine după ce, vineri seara, judecătorii ÎCCJ au admis contestaţia formulată de Alianţa 2020 împotriva deciziei BEC.

„Este o decizie dreaptă şi mă bucur să văd că judecătorii au decis să permită exprimarea oamenilor prin vot şi nu împiedicarea votului prin măsuri birocratice. Mă bucur să văd că avem o justiţie încă liberă şi responsabilă. Alianţa 2020 merge mai departe. Astfel de situaţii nu fac decât să ne întărească încrederea că România are nevoie de politicieni care să susţină democraţia şi statul de drept, pentru că doar aşa putem reconstrui România”, a declarat Dacian Ciolos pentru Adevărul.

Judecătorii ÎCCJ au admis, vineri seara, contestaţia formulată de USR şi PLUS împotriva deciziai BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS“. Decizia Curţii este definitivă.

Într-un comunicat de presă comun cu USR, Cioloş a mai explicat că electoratul are nevoie de o alternativă reală şi vă alianţa va lupta pentru o Românie funcţională.


„S-a făcut dreptate. Vom merge în alegeri şi vom învinge, pentru că electoratul are nevoie de o alternativă reală. Am văzut împreună ce înseamnă birocraţia şi România nefuncţională. Misiunea noastră este să schimbăm această stare pentru că românii ne-o cer. Vom lupta şi ne vom dedica total. Mulţumim tuturor celor care cred în democraţie şi în România europeană. Avem cu ce ne mândri şi acum avem cu cine vota”, se arată în comunicatul de presă semnat de cei doi lideri ai alianţei.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins joi cererea de înscriere în cursa pentru alegerile europarlamentare din luna mai a Alianţei USR-PLUS. Motivul invocat: Dacian Cioloş şi Dan Barna nu figurează ca preşedinţi în Registrul partidelor politice.

Astăzi, Alianţa USR-PLUS anunţa că contestaţia a fost pregătită de o echipa de şase jurişti şi avocaţi din partea celor două partide şi că are 18 pagini. De asemenea, Dan Barna preciza că indiferent de decizia Înaltei Curţi, partidul va merge mai departe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite