Rareş Bogdan: Cinci motive pentru care Iohannis nu participă la dezbateri cu Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareş Bogdan a explicat într-o postare pe social media de ce preşedintele Klaus Iohannis nu participă la o dezbatere televizată cu Viorica Dăncilă.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat faptul că pe Klaus Iohannis îl avantajează faptul că nu participă la o dezbatere cu fostul premier pentru că ar putea să-i dea capital de încredere în acest fel. Bogdan a prezentat cinci motive pentru care Klaus Iohannis trebuie să evite o astfel de întâlnire.

”Este foarte bine că preşedintele României nu participă la o dezbatere electorală cu Dăncilă. Iată argumentele:

Unu: A participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă ar însemna să o legitimezi, să o iei în calcul, să-i spui că ea chiar contează. Dar doamna în cauză este o fraudă la adresa posturii de candidat la Preşedinţia României. Este o jignire la adresa românilor care învaţă limba română şi se bazează pe competenţă pentru a ocupa un post.

Doi: Stilul candidaţilor PSD de a transmite mesajele atunci când se află într-o confruntare este extrem de toxic. Ei invocă pe post de argumente minciuni sfruntate. Este o tactică intenţionată, menită să atragă adversarul în capcana de a demonta minciunile, în loc să-şi prezinte viziunea. Consultanţii care au sfătuit-o pe Dăncilă să ceară o dezbatere au recurs la asemenea tactică exact cu obiectivul de a-l împiedica pe domnul preşedinte să-şi promoveze mesajul. Ei ştiu că şeful statului nu ar putea să nu contrazică gogoşile PSD, bazate pe cifre false legate de nivelul de trai şi „rezultatele guvernării”. Dar mai ştiu ceva: fiind ocupat să le demonteze, ar irosi timpul în care ar trebui să întărească propria viziune asupra a ce înseamnă „România normală”. Adică o ţară fără hoţi, incompetenţi şi ticăloşi cocoţaţi în funcţii pe criterul apartenenţei la partid, o ţară unde cetăţenii nu sunt umiliţi. Exact acest mesaj este periculos pentru candidata PSD, deci a fost sfătuită să ceară o dezbatere pentru a putea bloca mesajul preşedintelui. În realitate, Viorica Dăncilă nu doreşte o dezbatere, dar a fost sfătuită să o ceară, pentru a poza într-un contractidat viabil. Dăncilă ar trebui să se pregătească pentru un dialog cu oamenii legii, din cauza subminării securităţii românilor, a economiei naţionale, a devalizarii Companiilor si Societatilor Nationale., a bugetuli din Rezerva de Stat si nu numai.

Trei: Poporul a demonstrat duminică faptul că are discernământ şi nu vrea un circ ieftin, aşa cum a arătat Viorica Dăncilă recent într-o înfruntare televizată. Românii au deja o părere, iar candidaţii PSD pentru o asemenea demnitate nu au fost şi nu sunt în stare de dezbateri

Patru: Klaus iohannis nu are ce să caute la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuţiile cu preşedintele României pe chestiuni spinoase, în momente importante pentru ţară. Şi erau discuţii între patru ochi, deci Dăncilă putea fi sinceră, nu la televizor, unde revarsă minciuni. Un exemplu de respingere a dialogului: problema desemnării comisarului european din partea României. Doamna Dăncilă l-a selectat singură, şi nu o dată, alegând variante extreme de nepotrivite, care au creat probleme de credibilitate României în relaţia cu Comisia Europeană. În calitate de prim-ministru, doamna Dăncila şi-a desconsiderat funcţia şi a refuzat dialogul instituţional în situaţii când el era extrem de necesar, nu pentru un partid sau o persoană, ci pentru România. A ales să se comporte ca un elev care chiuleşte fără să-i pese de consecinţe, doar că aceste consecinţe ne afectau pe toti. Domnul Iohannis nu are ce să discute cu un om care a sabotat relaţiile externe ale României.

Cinci: O înfruntare electorală cu Viorica Dăncilă nu este posibilă. Dezbaterea prespune argumente, iar fostul premier nu le are. Şi, din emoţia de a părea la nivelul discuţiei, ar mai scote nişte perle pentru colecţia deja celebră. Deci e mai bine să nu se facă de ruşine. Timp de 2 ani, România a avut un premier total nepregătit pentru cea mai importantă funcţie executivă din România. Şi folosesc un termen blând. Şi să nu uităm cine e Dăncilă!! Interpusul lui Dragnea!! Acest grup nociv pentru români a lovit statul, l-a vulnerabilizat, iar când oamenii au ieşit în stradă să protesteze, i-a bătut şi i-a gazat! Uităm cine e Dăncilă? Domnul Klaus Iohannis nu refuză dezbaterile serioase, dar ce să discuţi cu Dăncilă? Este mai bine ca preşedintele să vorbească direct cu oamenii, ca până acum. Klaus Iohannis preferă să discute în stradă cu Ilie Moromete, nu cu Cocoşilă”, a explicat Rareş Bogdan pe Facebook.

În plus, Rareş Bogdan a declarat luni seara la Digi24 faptul că Iohannis a avut o întâlnire cu staff-ul PNL şi a consultat sondajele pe focus-grupuri rezultând că este mai bine să evite o astfel de întâlnire. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite