Raluca Turcan (PDL), despre declaraţiile lui Traian Băsescu: „A fost o inexactitate de discurs“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a catalogat criticile lui Traian Băsescu la adresa liderilor de partide, inclusiv a lui Vasile Blaga, să nu se lege de DNA, drept „o inexactitate de discurs“ care nu poate şterge evidenţa că PDL a apărat mereu instituţiile statului.


„Cred că a fost o inexactitate de discurs care nu poate şterge evidenţa. Evidenţa este următoarea: PDL de fiecare dată a apărat instituţiile statului, în special instituţiile din justiţie împotriva abuzurilor politicienilor, în acelaşi timp PDL niciodată nu a apărat o persoană suspectată de corupţie, nu aţi văzut vreun membru al PDL care să facă zid sau şir în faţa instituţiilor justiţiei“, a afirmat Turcan, la o conferinţă de presă.

Turcan susţine că PDL este singurul partid care are menţionat în Statut ca în momentul în care un  membru are probleme cu legea să fie suspendat din partid sau chiar exclus.

„Aşadar, PDL răspunde public prin fapte concrete tuturor preocupărilor privind persoanele suspectate de fapte de corupţie“, a mai adăugat Raluca Turcan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga „ar trebui să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori“.

„Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul preşedintelui asupra DNA. Şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, şi Vasile Blaga şi toţi să aibă grijă de infractori, de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori“, a afirmat Băsescu.Preşedintele PNL,

Crin Antonescu, a discutat luni în cadrul unei emisiuni TV la Antena 3 despre numirea Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor, dar mai ales a ţinut să comenteze conferinţa de presă susţinută de preşedintele Traian Băsescu şi să combată declaraţiile acestuia.

“Să fie foarte limpede pentru toată lumea. Eu, în partid, nu am niciun infractor. Infractor este cel care a fost stabilit de o instanţă. Dacă domnia sa crede că un om ca Mircea Diaconu poate fi considerat hoţ, eu nu cred acest lucru. Niciunui liberal nu i s-a închis dosarul şi nu i s-a pierdut urma”, a afirmat preşedintele Senatului.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Crin Antonescu nu o să ajungă niciodată preşedinte. Nu ştie ce e aia“

Crin Antonescu: “Să fie foarte limpede pentru toată lumea. Eu, în partid, nu am niciun infractor”

De ce nu-i retrage Traian Băsescu decoraţia lui Adrian Năstase

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite