Raed Arafat anunţă suplimentarea locurilor de carantină/ Marcel Vela: Am decis, la sugestia premierului, să extindem anchetele epidemiologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ia în calcul suplimentarea locurilor de carantină. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ia în calcul suplimentarea locurilor de carantină. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, duminică noapte, că există în plan suplimentarea locurilor pentru carantină, având în vedere numărul tot mai mare de persoane care vin din zone cu răspândire largă a coronavirusului. La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că România are capacitatea financiară pentru a închiria locuri de carantină pentru cei bolnavi.

Raed Arafat a anunţat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, că există în plan suplimentarea lourilor pentru carantină.

„Azi, la Oradea, un autocar a intrat în carantină după ce o persoană din autocar avea febră. Persoana la spital, celelalte persoane la locul de carantină. Dacă analizele sunt pozitive, persoanele pozitive vor fi trimise la spital, celelalte în carantină”, a declarat Raed Arafat.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că România are capacitatea financiară necesară pentru a închiria locuri de carantină.

„Avem capacitatea financiară să închiriem spaţii pentru a asigura carantină pentru cei bolnavi”, a spus Vela, precizând că cei care intră în România din zone afectate de coronavirus trebuie să ştie foarte clar că vor intra în carantină obligatoriu 14 zile.

„Vrem să atragem atenţia şi să nu pună presiune pe punctele de trecere a frontierei. Dacă au simptome sau vin din zone fierbinţi să ştie că intră în carantină, nu vin să se plimbe cum vor în comunităţilor lor”, a mai spus Vela.

Extinderea anchetei epidemiologice

Ministrul de Interne a precizat, de asemenea, că, la sugestia premierului Ludovic Orban, s-a decis extinderea anchetei epidemiologice în cazul pacienţilor infectaţi.

Astfel, ancheta va viza nu doar primele persoane cu care cineva infectat cu noul COVID-19 a avut legătură, ci şi persoanele care au interacţionat cu primii posibili contacţi.

„Am decis, la sugestia premierului, să extindem anchetele epidemiologice. Dacă cineva e bolnav, analizam contacţii primari. Acum facem anchetă pe al doilera cerc de posibili contacţi pentru a preveni o extindere a coronavirsului la comunităţile locale”, a mai spus ministrul de Interne.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite