PSD vrea să reînvie ministerul lui Grapini. Dragnea: Ministerul IMM-urilor nu va fi condus de un om politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, astăzi, la Palatul Parlamentului, a cincea parte din programul de guvernare al PSD, care cuprinde măsurile fiscale pe care le promite PSD, investiţiile pe care le are în vedere, şi cum va susţine mediul de afaceri.

Prezentarea făcută de Liviu Dragnea:

Relaţia dintre stat şi mediul de afaceri este privită cu totul altfel, ca un parteneriat corect, bazat pe predictibilitate, debirocratizare, prevenţie. Am sintetizat prezentarea noastra în trei calupuri. Vom propune înfiinţarea unui nou minister, al IMM-urilor, turismului şi antreprenoriatului. Codul economic si codul adminsitrativ vor cuprinde toate procedurile. In 30 de zile de la formarea Guvernului vor fi prezentate aceste coduri. Vrem să organizăm întâlniri de discuţii în detaliu, un fel de seminarii, finanţate de Guvern, la care să participe atât cei care au iniţiat, cât şi cei care aplică, dar şi beneficiarii. Adoptarea eate prevazută la 1 iulie 2017.

Informatizarea. Avem ca termen în programul nostru, un termen pesimist, 1 decembrie - plăţile să fie plătite exclusiv online. În afară de cele 102 taxe, intenţionăm să continuăm acest proces de reducere a taxelor. Nimeni nu ştie care este numărul total al taxelor. Vom realiza până la 31 martie un nomenclator al taxelor. Nu va mai fi permis să se solicite un document de la o instituţie care se află la altă institutie. Intalniri trimestriale cu mediul de afaceri. ANAF va pune la dispoziţie o listă cu agenţii economici care au un tratament neadecvat.

Programul de investiţii

Sursele principale de finanţare: fonduri europene, Fondul Suveran de Investiţii. Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii este un instrument care reprezintă principalul motor de creştere unde funcţionează. Va prelua toate companiile de stat profitabile care au un nivel de 40 de miliarde de lei. Acest Fond va investi în zonele în care au fost lichidate capacităţi de producţie.

Principalele investiţii în infrastructură rutieră:  Coridorul IV Constanţa-Nădlac, Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvaniei, Autostrada Piteşti-Craiova.

Aeroport Otopeni - terminal nou de pasageri. Compania TAROM: achiziţionarea a 30 de aeronave.

Apărare. Angajamentul nostru este de 2% din PIB la Apărare: adecvarea industriei naţionale la cerinţele NATO. asigurarea unui nivel de armament optim. Până vin americanii, trebuie să reuşim să ne apărăm singuri.

Liderul PSD a spus că ministerul IMM-urilor nu va fi "condus de un om politic", ci va fi ales din mediul de afaceri. În trecut, Guvernul IMM-urilor a fost condus de europarlamentarul Maria Grapini.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea continuă, astăzi, prezentarea programului de guvernare al PSD cu partea de investiţii, fiscalitate şi IMM-uri. PSD a început cu lansarea programului economic, în cadrul căruia sunt incluse creşteri salariale pentru mai multe categorii socio-profesionale, majorări de pensii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că planul său economic include crearea unui fond suveran al României, o iniţiativă similară fiind adusă în discuţie recent şi de către PNL

În domeniul Sănătăţii, PSD promite construirea unui  gigant campus medical şi a opt spitale regionale. În Agricultură, PSD promite eliminarea TVA de la 9% la 0% pentru materii prime şi servicii în agricultură,  eliminarea impozitului pe terenuri agricole, începând cu 2018 şi cadastrarea tututor terenurilor agricole până în 2020.

În ciuda tuturor avertismentelor preşedintelui Klaus Iohannis, că nu va desemna un premier urmărit penal sau condamnat, preşedintele PSD Liviu Dragnea este în continuare prima opţiune a partidului pentur funcţia de premier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite