Proiecte pentru creșterea natalității în România. Se propune mărirea indemnizației de creștere copil

0
Publicat:

Două proiecte de lege pentru completarea pachetului de măsuri pentru creșterea natalității vor fi depuse în Parlament. Acestea au obiectivul de a asigura o indemnizație de creștere a copilului și acordarea respectului în spațiul public femeilor însărcinate sau părinților cu copii sub 5 ani.

Liberalii depun două proiecte pentru creșterea natalității FOTO: CDEP
Liberalii depun două proiecte pentru creșterea natalității FOTO: CDEP

„Proiectele au două obiective: asigurarea unei indemnizații de creștere a copilului predictibilă și acordarea respectului cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copii sub 5 ani”, se arată într-o postare pe Facebook a Grupului Parlamentar PNL.

Deputații liberali au lucrat la proiectul de lege privind acordarea de prioritate femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice, alături de Mirela Retegan, fondatoarea Gașca Zurli.

„După adoptarea legii, femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale și la ghișeele instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea. De asemenea, propunem amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, se arată în postarea de pe Facebook.

Al doilea proiect de lege al deputaților liberali propune creșterea limitei minime și maxime a indemnizației de creștere a copilului. Prin urmare, valoarea minimă a indemnizației va fi de 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, iar valoarea maximă se va situa la de 4 ori valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, adică suma de 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent.

„Prin susținerea celor două proiecte de lege, ne propunem să încurajăm natalitatea și să oferim sprijinul necesar părinților pe parcursul primilor ani de viață ai copiilor. Având în vedere declinul demografic cu care se confruntă România, suntem datori să luăm toate măsurile necesare pentru susținerea familiilor aflate la început de drum”, precizează liberalii. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri