Prima reacţie a PSD după ce Iohannis i-a respins pe Olguţa Vasilescu şi Drăghici pentru că n-au cazier judiciar. Ce vrea să facă Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat ,joi, că, „probabil”, Executivul va retrimite la Palatul Cotroceni documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a miniştrilor Dezvoltarii si Transporturilor.

„Reiterăm propunerile care au fost făcute şi anexăm actele solicitate absolut inutil de dl preşedinte”, a declarat Toni Greblă într-o intervenţie telefonică la Digi24.

El a menţionat documentele care au fost trimise iniţial, respectiv copia cărţii de identitate şi un CV din care rezultă că persoanele nominalizate nu sunt nici în stare de incompatibilitate şi nu au avut nici o stare de incompatibilitate.

Întrebat care este uzanţa în cazul remanierilor, secretarul general al Guvernului a explicat: ”Numai solicitatea făcută de premier, care nominalizează pentru posturi rămase vacante anumite persoane, fără să fie însoţite de niciun act doveditor. De 30 de ani, în funcţionarea statului român aceasta a fost procedura. De altfel, acum aproape două luni, prim-ministrul a făcut o solicitare preşedintelui într-o singură adresă pe revocare a opt miniştri, de numire a altor opt persoane. Şase dintre aceste persoane au fost acceptate de preşedinte, au depus jurământul, două au fost refuzate, dar toate propunerile care au fost făcute nu au fost însoţite de niciun act doveditor. Acesta nu este morivul real pentru care preşedintele a refuzat, a spus şi ieri, alaltăieri într-o declaraţie publică, vrea să se asigure că cele două ministere vor fi conduse de miniştri competenţi, deci refuzuri legate de oportunitate, şi nu de legalitate”.


Şeful statului explică în scrisoarea trimisă Vioricăi Dăncilă că Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici nu au dat o declaraţie pe proprie răspundere că nu se află în vreo stare de incompatibilitate şi nici nu au depus cazierul judiciar, document care atestă că nu au vreo condamnare. Copia după buletin ataşată de Lia Olguţa Vasilescu la dosar este considerată insuficientă de Klaus Iohannis, potrivit documentului obţinut de Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite