Poşta Românǎ, mǎrul discordiei între PSD si PNL - SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi PSD şi PNL şi-au negociat conducerile instituțiilor de stat, Poşta Românǎ, acum condusǎ de un om pus de liberali, ar fi râvnitǎ de social-democrați.  

Poștă Română, disputată de PSD și PNL. Foto: Inquam
Poștă Română, disputată de PSD și PNL. Foto: Inquam

Surse din interiorul Poștei Române reclamǎ faptul cǎ se încearcǎ trecerea peste înțelegerea politicǎ dintre PSD și PNL şi schimbarea conducerii. Mai exact, Mihai Grigore Mocanu, consilierul ministrului Cercetǎrii, Bogdan Ivan, ar viza postul de director adjunct al Poştei Române, iar Ovidiu Sacara, în prezent director executiv în cadrul instituției, pe cel de director general (în locul lui Valentin Ştefan, susținut de PNL), ambii fiind vehiculați drept oamenii social-democratului Vasile Dâncu.

Incompatibilitǎți şi implicarea sindicatelor

Sursele citate atrag atenția și cu privire la cazuri de incompatibilitate ce au legǎturǎ cu Poşta Românǎ. De exemplu, Mihai Grigore Mocanu s-ar fi implicat în negocierea contractului colectiv de muncǎ pentru angajații Poştei. Mai mult, la direcția de control a Ministerului Digitalizǎrii şi Cercetǎrii ar fi fost numit un fost director al Poştei, aflat în proces cu instituția. 

Nu în ultimul rând, sursele citate reclamǎ şi implicarea sindicatelor, arǎtând spre dorința Blocului Național Sindical (BNS) de a pune şefi din rândul liderilor de sindicat.

"Poşta Română, în momentul de faţă, se află sub controlul unei echipe care, ca provenienţă politică, vine dintr-o structură creată din ‘spuma mării’. În urmă cu câţiva ani de zile, când se intitulau fundaţie, ulterior s-au transformat într-un partid PACT. Astăzi, îi regăsiţi de la stânga la dreapta în conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (...) Această creaţie artificială politică a fost înghiţită la comandă de către o formaţiune politică altminteri respectabilă, Partidul Naţional Liberal. Ei se află acolo, în burta Partidului Naţional Liberal de câţiva ani de zile", spunea Dumitru Costin, liderul BNS, în luna februarie.

Neînțelegerile politice impiedicǎ şi finanțarea Poştei Române, conducerea ministerului refuzând apropbarea unui împrumut pentru finanțarea fluxului de numerar, spun sursele Adevǎrul din interiorul instituției.

Actualul șef al Poștei a mai fost de-a lungul timpului în viziorul social-democraților, chiar Marcel Ciolacu amenințându-l cu demiterea dupǎ un protest al poștaşilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite