Cum arată viitorul președinte în viziunea lui Iohannis

0
Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că viitorul ocupant al scaunului de la Cotroceni e indicat să fie o persoană cu o viziune clar pro-europeană și pro-atlantică, fiind sceptic privind șansele unui candidat independent care să ajungă pe funcție.

Președintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cel mai potrivit este un președinte sau o președinta care se implica pentru România, care să țină țara pe calea europeană și euroatlantică”, a declarat Iohannis, într-o discuție informală cu jurnaliștii, fiind întrebat dacă e mai potrivit un președinte cu profil ca al lui Nicolae Ciucă sau cu un profil ca al lui Marcel Ciolacu.

E mai complicat cu independenții”, a afirmat Iohannis, fiind întrebat dacă are șanse vreun candidat independent la prima funcție în stat. „E nevoie de partide care să vină cu idei comune”, a completat șeful statului, referindu-se la sprijinul politic de care se bucură un președinte care e ales în urma susținerii unui grup de partide și care are nevoie o majoritate.

În schimb, Klaus Iohannis susține că „e mai bine la primărie” în ceea ce privește o candidatură a unui independent, pentru că altfel stau lucrurile la nivel local.

Fără regionalizare

Chestionat dacă vede posibil vreun demers de reorganizare administrativ-teritorială după anul electoral 2024, dat fiind că în urmă cu un deceniu și acesta a lucrat la un asemenea proiect, Iohannis a răspuns tranșant: „Nu! Nu văd dezabil”. Șeful statului a punctat că trebuie să aibă loc discuții ample privind un proiect de asemenea anvergură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite