Ponta vrea ca PSD să participe la alegeri pe liste comune cu UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că a propus membrilor de partid ca social-democraţii să participe pe liste comune cu UNPR la alegerile parlamentare şi locale de anul viitor, propunerea urmând a fi discutată în Comitetul Executiv al PSD, convocat pentru data de 7 mai.

Ponta a făcut acest anunţ după reuniunea Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a precizat că va trebui stabilit şi modul în care social-democraţii vor colabora în alegeri cu PC şi PLR.

Vicepreşedintele UNPR, senatorul Şerban Mihăilescu, a anunţat că UNPR şi PSD vor merge candida la alegerile locale din 2016 pe liste comune.

Vom avea o cotă de 10% care este stabilită cu PSD şi care, deocamdată, se respectă. Vom avea câte un loc de consilier pe listele cu PSD în fiecare comună, oraş sau municipiu. Acesta este un principiu general", a afirmat Mihăilescu, potrivit Agerpress.

UNPR şi PSD au convenit ca UNPR să obţină 10% din locurile eligibile atât pentru funcţiile de primar, cât şi pentru cele de consilier judeţean sau consilier local. Parlamentarul UNPR susţine că ţinta Uniunii la nivel naţional este de a avea, până la alegerile de vara viitoare, minimum un milion de membri.

Gabriel Oprea, preşdintele UNPR, cheia actualei guvernări, a transmis celor peste 1.000 de social-democraţi reuniţi la Palatul Parlamentului că UNPR nu va trăda actuala coaliţie de guvernare, în ciuda tuturor speculaţiilor, dar că îl va susţine pe preşedintele Klaus Iohannis în proiecte privind securitatea naţională.

„Aşa cum îl susţinem pe Victor Ponta la guvernare, aşa îl susţinem pe preşedintele Klaus Iohannis în probleme de securitate naţională. Nu putem ignora rolul preşedintelui în acest domeniu. Vom vota orice proiect de interes naţional, indiferent de formaţiunea politică care o iniţiază", le-a spus Oprea social-democraţilor.

 Parlamentarii din formaţiunea lui Gabriel Oprea activează acum în grupul PSD. Însă dacă ar decide să iasă de la guvernare, ar schimba majoritatea parlamentară şi ar răsturna actuala guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite