Ponta: Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru proiectul Codului Fiscal dacă liberalii îl vor bloca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa liderilor coaliţiei, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal dacă liberalii blochează adoptarea acestuia. Pe 20 martie, proiectul va fi trimis în Parlament.

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal rămâne o variantă, Ponta a răspuns că rămâne o variantă.

„Nu am renunţat. Am văzut întâi reacţiile PNL care s-a opus: «nu e bine Codul fiscal, nu vrem, nu suntem de acord», dar între timp văd că le-a trecut şi apreciez faptul că le-a venit mintea de pe urmă şi sunt de acord cu propunerile noastre şi sper să le sprijine”, a explicat liderul PSD, citat de Mediafax.

El a adăugat că, dacă PNL nu blochează (adoptarea noului Cod fiscal - n.r.), nu are de ce să angajeze răspunderea.

„Tocmai am constat, dar au avut un ton mai conciliant în sfârşit. Au zis să discutăm în Parlament. Foarte bine, dacă nu blochează... Prima opţiune normală şi pe care de altfel o şi punem în practică pe 20 martie este trimiterea în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie - sunt trei luni în care Parlamentul pot să dezbată, să îmbunătăţească ce e de îmbunătăţit. Dacă nu ne blochează PNL, dacă nu ne contestă la CCR, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca să ne blocheze, nu avem de ce să angajăm răspunderea. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben pe care l-au înţeles şi mă bucur că sunt dispuşi la dialog”, a spus Ponta.

Premierul şi-a exprimat speranţa că proiectul noului Cod Fiscal să fie dezbătut şi aprobat cât se poate de repede de Senat, ca să meargă la Camera Deputaţilor, unde să fie supus votului înainte de finalul sesiunii, astfel încât să fie şase luni de pregătire, de implementare a noului Cod fiscal şi Codului de procedură fiscală.

Întrebat despre posibilitatea ca termenul de dezbatere la acest proiect să fie prelungit, Ponta a spus: ”Mai mult decât cele trei luni în care este în Parlament? Deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finanţe de o lună şi jumătate, cu încă trei luni - patru luni şi jumătate. Şi şase luni pentru intrarea în vigoare. Eu cred că este mai mult decât de bun simţ. Nu am vorbit de azi pe mâine. E mai mult decât rezonabil".

Citeşte şi:

Meci în Parlament. Cum încearcă PSD să lase în ofsaid PNL

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite