Ponta: Contractele lui Videanu cu băieţii deştepţi, cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta susţine că "activitatea infracţională" a lui Adriean Videanu şi a altor persoane care au încheiat contractele cu Hidroelectrica reprezintă "cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica şi în bugetul ţării".

"Cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani, după părerea mea, este activitatea infracţională coordonată de Adriean Videanu şi de alte diverse persoane prin încheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica sau, mai pe înţelesul tuturor, cu băieţii deştepţi. Aia este cea mai gravă pentru că vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns la Hidroelectrica şi în bugetul ţării şi au ajuns probabil la Videanu şi la prietenii săi", a afirmat Victor Ponta, vineri seară, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Întrebat dacă are dovezi în acest sens, premierul a spus că are astfel de dovezi.

"Sunt contractele. Sigur că da. Le are deja şi Parchetul şi noi o să trimitem în săptămânile următoare toate documentele respective. Să ştiţi însă că domnul Videanu a avut grijă să se acopere, cu partenerii săi, cu tot felul de clauze că, dacă le dăm public ne dau în judecată, dar la Parchet şi la justiţie avem voie să le dăm şi le dăm", a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte procesul de calomnie pe care Adriean Videanu a anunţat că i l-a deschis, Victor Ponta a spus că Videanu i-a mai deschis "vreo patru procese până acum".

"El le deschide la televizor. Domnul Videanu nu cred că se apropie vreodată de vreun tribunal. Are o problemă să se apropie de un tribunal", a mai afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai susţinut că Adriean Videanu "e un mincinos" şi că acesta "a produs uriaşe prejudicii banului public" şi ca primar, şi ca ministru.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, vineri, că a luat decizia să îl dea în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu "băieţii deştepţi", transmite Mediafax.

"Miercuri, 6 iunie, am făcut o conferinţă de presă în care, în mod onest, am demonstrat fără echivoc erorile şi bâlbele unei luni de guvernare Ponta. Aşa cum am anticipat, în lipsa argumentelor cu care să contrazică ceea ce eu am spus, primul-ministru, de o manieră ce ţine de nivelul cultural şi intelectural al domniei sale, calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care astăzi am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie", a precizat Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că primul-ministru l-a acuzat că ar avea la DNA patru dosare şi că el respinge aceste acuzaţii, arătând că nu a fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în anchetă şi nu are cunoştinţă de niciun dosar.
"Am decis ca luni să fac o adresă la DNA în care să-mi comunice oficial dacă acest lucru există şi veţi avea posibilitatea să vedeţi cine e mincinos", a adăugat Videanu.

El a spus, legat de acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora ar fi semnat contracte cu băieţii deştepţi, că în timpul mandatului său nu s-a încheiat niciun contract nici măcar de 0,01 megawaţi, un contract bilateral cu Hidroelectrica.

"Toate contractele s-au încheiat în 2003-2004, atunci când Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului din acea vreme sau în perioada mandatului domnului Şereş", a precizat Adriean Videanu.

El a arătat că la începutul mandatului său a dat un ordin de ministru, Ordinul 466, în care a specificat că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe Bursă, în mod transparent.

El a mai spus că nu a avut niciun fel de implicare în deciziile managementului de la Hidroelectrica şi că PSD este cel care a numit persoana care a fost director general al companiei.

Adriean Videanu a arătat că un argument posibil al atacului lui Victor Ponta la adresa sa este că a îndrăznit să se lege de prietenul său, Robert Negoiţă.

Videanu a mai spus că Victor Ponta aduce o noutate în peisajul politic românesc, pentru că este prima dată când "un prim-ministru iresponsabil fără dovezi ameninţă, jigneşte şi face o presiune incalificabilă asupra justiţiei".

"Condamn ferm atacul împotriva justiţiei", a adăugat Videanu.

El a mai spus, legat de aprecierea lui Ponta la adresa sa, referitor la "cel mai mare hoţ din România", că îl roagă să se uite în oglindă şi poate va vedea în spatele său "tunurile de la Turceni şi Rovinari".

"Legat de aprecierea pe care a făcut-o la adresa mea, vreau să-i spun domnului Ponta că, dacă vrea să-l vadă pe cel mai mare hoţ din România, îl rog să se uite mâine dimineaţă în oglindă şi poate vede în spatele domniei sale tunurile de la Turceni şi Rovinari", a arătat Videanu.

Videanu a mai spus că Ponta nu a scos niciun cuvânt în privinţa acuzaţiilor pe care el i le-a adus la bilanţul guvernării Ponta, arătând că acesta a făcut 38 de promisiuni în domeniile economic, social şi politic şi rezultatele sunt zero, la o lună de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite