Ponta, atac la Iohannis: Am greşit când am votat alături de Ungaria şi Slovacia împotriva celorlalte ţări europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta. FOTO Arhivă Adevărul
Victor Ponta. FOTO Arhivă Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că România trebuie să fie pregătită să aplice ultima decizie a JAI privind refugiaţii şi a punctat faptul că oficialii Români au greşit când au decis să voteze alături de Ungaria şi Slovacia împotriva cotelor obligatorii.

Liderul de la Palatul Victoria a anunţat că instituţiile statului vor încerca în următoarea perioadă să pregătească o bună strategie în ceea ce priveşte primirea de refugiaţi, dar şi de integrare a acestora. 

"Împreună cu MAI şi alte instituţii publice sau ONG -uri am încercat să avem o imagine a capacităţii României de a gestiona această problemă şi de a avea strategia de integrare.  Vom implementa decizia recentă a JAI", a declarat Ponta în Parlament, la "Ora prim-ministrului". 

"Trebuie să ne îndeplinim toate obligaţiile la nivel internaţional, să avem un rol constructiv pe plan european. Cred că a fost o greşeală că am votat alături de Ungaria şi Slovacia împotriva celorlalte ţări europene", a subliniat Ponta, taxându-l astfel pe preşedintele Klaus Iohannis. 

De asemenea, premierul a adăugat că poziţia României trebuie să fie una care să ţină cont de principiul solidarităţii, al sprijinului.  În plus,  guvernul de la Bucureşti nu resimte "o presiune specială din punct de vedere migraţionist la adresa României". 

Ponta a amintit faptul că în 2015 au fost înregistrate 944 de cereri de azil, cu doar câteva zeci mai multe faţă de anul trecut, iar în luna august, au fost înregistrate 18 cereri de azil, un număr neînsemna faţă de ceea ce se întâmplă în alte state europene unde, potrivit premierului, au venit ân 2015 au venit 515.000 de refugiaţi  

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat şi că Guvernul a luat măsuri privind primirea de refugiaţi, taberele amplasate la Lunga şi Moraviţa, ambele având o capacitate de 500 de persoane.  

Ponta a vorbit şi despre vizita sa în Iordania, loc unde a vizitat o mică tabără de refugiaţi şi a observat cu procedează aceştia cu persoanele plecate din calea războiului. Premierul s-a declarat surprins că un stat ca Iordania a putut să primească peste un milion de refugiaţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite