PNL se desparte de Nicușor Dan. Ciucă: PNL nu îi va mai susține candidatura la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, a anunțat președintele liberalilor Nicolae Ciucă.

Nicușor Dan rămâne cu susținerea USR, PMP și Forța Dreptei FOTO Inquam Photos
Nicușor Dan rămâne cu susținerea USR, PMP și Forța Dreptei FOTO Inquam Photos

„Am anunțat și anunțăm că din analiza pe care o avem pe măsurile care ar fi trebuit îndeplinite, criteriile PNL, filiala București, din discuțiile avute cu președintele filialei, Sebastian Burduja, PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei”.

„Mâine vom discuta și în filială. Nu discutăm de viitorul candidat, nu lansăm candidatul mâine", a mai precizat Nicolae Ciucă.

Ministrul Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti, a anunțat anterior că urmează să îi întrebe şi pe bucureşteni printr-un sondaj dacă mai merită Nicuşor susţinerea PNL pentru un al doilea mandat, datele urmând a fi făcute publice.

PNL a luat distanță de Nicușor Dan încă de la preluarea mandatului de premier de către Nicolae Ciucă, fiind solicitată îndeplinirea a 10 condiții de către primarului Capitalei, în februarie 2023.    

Contrele începuseră însă din timpul mandatului lui Florin Cîțu, care afirmase că partidul pe care îl conducea la acel moment va susține un candidat propriu la Priăria Capitalei în 2024. 

Recent, primarul Sectorului 6 din București, liberalul Ciprian Ciucu, a acuzat o lipsă de comunicare a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Într-un interviu pentru Digi24, Ciucu a afirmat că i-au fost blocate proiectelele. 

Nicușor Dan are însă susținerea celor trei partide, USR, PMP și Forța Dreptei, care formează Alianţa Dreapta Unită. 

„Este, cred, un lucru evident că suntem cele trei formaţiuni politice care l-au susţinut pe domnul Nicuşor Dan şi care în continuare susţin munca care se face la Primăria Generală. Un primar în funcţie este candidatul natural, în continuare. Din partea noastră, există toată susţinerea”, a anunţat Cătălin Drulă, șeful USR, într-o conderință de presă. 

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat că Nicuşor Dan „va fi şi după alegerile din acest an primar general al Capitalei”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite