PMP își caută aliații pentru 2024. Congres extraordinar la finalul lunii martie

0
Publicat:

Partidul Mișcarea Populară se va reuni într-un congres extraordinar pe 25 martie pentru a discuta despre posibilele alianțe și fuziuni a formațiuni pentru alegerile din anul 2024, potrivit Agerpres.

Eugen Tomac, liderul PMP FOTO: Inquam Photos
Eugen Tomac, liderul PMP FOTO: Inquam Photos

Decizia privind organizarea congresului extraordinar a fost adoptată de Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară.

„Anul 2024 este anul în care vom avea patru rânduri de alegeri. PMP vrea să-şi reconfirme poziţia de partid de dreapta, al treilea ca număr de aleşi locali după PSD şi PNL, în România. Prin urmare, PMP convoacă un congres pentru a stabili strategia pentru anul 2024 şi politica de alianţe. Ne bucurăm că există partide care-şi doresc fuziunea cu PMP, chestiuni care vor fi discutate şi dezbătute în congres", a declarat Eugen Tomac, potrivit sursei citate.

Liderul PMP susține că partidul se află în negocieri privind realizarea fuziunii cu alte partide, urmând că ca la congresul de la finalul lunii martie să se anunțe decizie finală.

Eugen Tomac nu a dorit să precizeze cu ce partide se află în negocieri: "Suntem în negocieri şi prefer să păstrez elementul de noutate şi politic la congres".

În cadrul congresului extraordinar vor fi dezbătute și temele privind susținerea Republicii Moldova și campania autorităților de la București privind aderarea României la Spațiul Schengen.

„Partidul va dezbate şi subiectul legat de suportul pe care statul român trebuie să-l acorde celui de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, care este ameninţată de Federaţia Rusă. Vom dezbate şi campania privind aderarea României la Spaţiul Schengen", a explicat Tomac pentru Agerpres.

În ceea ce privește acțiunea pe care a depus-o la Curtea de Justiție a UE, Eugen Tomac a precizat că aceasta a fost înregistrată și va avea loc un proces prin care se va cere „anularea acestui abuz de drept al  Consiliului Uniunii Europene, care blochează intrarea României în Schengen”.

"Mi-a acceptat Curtea de Justiţie a UE dosarul cu Consiliul Uniunii Europene pe subiectul Schengen. Vom avea proces", a explicat liderul PMP, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite