PNL răspunde ofensivei PSD: Își permit să ne critice cu o obrăznicie greu de tolerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Băcanu a răspuns atacurilor venite din partea partenerilor de coaliție din PSD. Vicepreședintele liberal susține că social-democrații își permit să critice „cu o obrăznicie greu de tolerat pentru liberalul obișnuit”.

Cristian Băcanu răspunde acuzațiilor venite din partea PSD FOTO: Facebook Cristian Bacanu
Cristian Băcanu răspunde acuzațiilor venite din partea PSD FOTO: Facebook Cristian Bacanu

Răspunsul deputatului PNL a venit după ce la nivel local au început să izbucnească mai multe conflicte între PNL-PSD. Membrii celor două partide se acuză reciproc de incompetență sau boicot.

„Văd că PSD-iștii lansează atac după atac la adresa Partidului Național Liberal și, mă întreb, care sunt limitele lor, ce înțeleg ei din conceptul de cooperare loială. Mai nou, pe domnul Ciolacu îl deranjează chiar și întâlnirile noastre de partid (a se vedea remarca sa privind o întrunire de la Sinaia) și văd că își permite să ne certe cu o obrăznicie greu de tolerat pentru liberalul obișnuit” , a transmis liberalul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL afirmă faptul că personal nu a fost niciodată de acord cu formarea coaliției de guvernare, însă „jocul politic și aritmetica parlamentară efemeră” au condus către această soluție.

„Partidul Național Liberal și PSD fac parte din același Guvern pentru că acolo ne-au condus jocul politic și aritmetica parlamentară efemeră. Eu nu am fost niciodată de acord cu asta, dar am acceptat o realitate nefericită într-un context regional dificil (final de pandemie și început de război). Dar aș vrea foarte mult să nu înțelegem, noi liberalii, greșit tot ceea ce se întâmplă” , precizează Cristian Băcanu.

Parlamentarul amintește liberalilor că au  în continuare datoria de a apăra clasa de mijloc, antreprenorii, marile companiile, economie liberă, justiția sau  statutul de drept, iar în acest sens trebui „trebuie să și acționăm în concret pentru a le apăra atunci când acestea sunt în pericol”.

Cristian Băcanu: M-am săturat de aceleași politici socialiste promovate, de exemplu, de Ministrul Finanțelor

Deputatul PNL l-a acuzat pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, de promovarea de politici socialiste, împotriva întreprinzătorilor. De asemenea, acesta i-a atras atenția liderului PSD, susținând că sociali democrații nu au „căderea morală și nici dreptul să faceți ceea ce faceți”.

„Eu unul m-am săturat de aceleași politici socialiste promovate, de exemplu, de Ministrul Finanțelor (domnul Câciu, cel care propunea plafonarea alimentelor fără să știe cum să o pună pe hârtie). M-am săturat să tot aud cum psd-iștii își dau permanent cu părerea despre diverse politici privind fiscalitatea (veșnicul brainstorming public care face rău economiei). M-am săturat ca succesorii lui Liviu Dragnea (da, cei care i-au scos pe români ani de zile în stradă și în Piața Victoriei) să ne tot învețe cum arată buna guvernanță(...) Domnilor PSD-iști, AȘA NU MERGE. Nu merge bine nici pentru votanți, nici pentru membrii simpli și nici pentru liderii din județe. Domnule Ciolacu, trebuie să înțelegeți, nu aveți nici căderea morală și nici dreptul să faceți ceea ce faceți” , a menționat liberalul.

Contre PNL-PSD la Sibiu. Vicepreședintele liberal al CJ dezminte acuzațiile PSD de discriminare a primarilor social-democrați

Marcel Constantin, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, a respins acuzațiile venite din partea consilierilor județeni ai PSD cu privire la discriminarea primarilor social-democrați în alocarea de bani pentru drumuri.

"Repartizarea sumelor destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale în bugetul local al Judeţului Sibiu s-a realizat în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2022, în prealabil fiind consultate cele 44 de unităţi administrativ teritoriale pe raza cărora există drumuri comunale. Aşadar, Consiliul Judeţean Sibiu a primit răspuns de la 41 de primării, dintre acestea 33 de unităţi administrativ-teritoriale şi-au exprimat acordul cu privire la alocarea sumelor aferente în bugetul Judeţului Sibiu. Vă asigurăm că sumele destinate reparaţiilor şi întreţinerii celor 956 de kilometri de drumuri judeţene sunt folosite doar în scopul pentru care au fost alocate, pe criterii care au la bază nevoile şi interesele tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, ale cetăţenilor din Judeţul Sibiu, şi nu numai", a declarat liberalul Marcel Constantin Luca pentru AGERPRES.

Explicațiile vicepreședintelui liberal al CJ Sibiu a venit în contextul în care consilierii județeni ai PSD Sibiu au boicotat ședința ordinară a consiliului județean de joi, 25 august, prin neprezentare. Conform unui comunicat al PSD Sibiu, decizia acestora a venit în semn de protest față de comportamentul abuz și discriminatoriu de care dă dovadă președinta Daniela Cîmpean raportat la UAT-urile administrate de PSD.

Președintele Consiliului Județean Vrancea: Avem premier, dar nu prea suntem la guvernare

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, susține că asocierea PNL-PSD nu este una fericită. Acesta a avut un discurs critic la adresa partenerilor de guvernare social-democrați în cadrul Ligii Aleșilor Locali din Vrancea PNL.

„Avem premier, dar ce să vezi, nu prea suntem la guvernare pentru că suntem loviți din toate părțile. Orice face un ministru PSD, este atacat premierul. Această asociere PNL-PSD nu este atât de fericită pe cât ne-am dori. Și nu trebuie să ne ferim de acest lucru. Doar că această asociere s-a făcut tocmai pentru gestionarea banului public în așa fel încât proiectele să nu fie blocate. Nu visez, vin din administrație ca și dumneavoastră. Dacă ai un partid la fel sau mai puternic, în opoziție cu tine, crezi că duci la capăt un proiect? Cum se întâmplă la voi în consiliul local unde nu aveți majoritate? Vine proiectul, îl votează și la revedere. Cum se întâmplă unde avem noi majoritate? Din ce știu de la colegii primari și știu bine se discută cu toți consilierii locali și se prezintă corect. La colegii de coaliție nu prea se discută, doar se votează”, a precizat Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite