Oprescu: nu revin în PSD / Miron Mitrea candidează la şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului.

UPDATE 13.30 Sorin Oprescu: Nu revin în PSD

Primarul general al Capitalei a declarat vineri într-o conferinţă de presă că nu revine în PSD şi că speră ca în partidul social-democrat să fie o reformă reală. După ce senatorul Miron Mitrea şi-a anunţat candidatura la şefia PSD  şi a arătat că ar dori ca Oprescu să facă parte din echipa sa, primarul Bucureştiului a răspuns: "Nu. Pe mine nu m-a dat nimeni afară. Eu am ales o cale şi merg pe ea. Înţeleg însă să reprezint un echilibru între forţele politice". Sorin Oprescu a plecat din PSD în 2008.

Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, şi chiar şi Sorin Oprescu sunt printre cei pe care Miron Mitrea şi-i doreşte în echipa sa. Senatorul PSD a amintit că primarul Capitalei a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid, informează Antena3.

Miron Mitrea este, de asemnea, unul dintre cei mai aspri critici ai lui Mircea Geoană. Acesta a pus în discuţie necesitatea înlocuirii din funcţie a liderului PSD încă de acum ceva vreme.

Senatorul PSD, este de părere că Mircea Geoană ar trebui să părăsească funcţiile de preşedinte al PSD şi al Senatului, în condiţiile în care îşi motivează, în mod "ridicol şi penibil", acţiunile prin "atacuri energetice" la adresa sa şi a familiei sale"

Mitrea şi-a argumentat candidatura spunând că nu ar fi făcut acest lucru în cazul în care vicepreşedintele Cristian Diaconescu ar fi candidat pentru o astfel de funcţie.

"Cristian Diaconescu m-a întrebat, cu mai mult timp în urmă, dacă aş fi dispus să îl sprijin pentru o candidatură. Se pare că nu a luat această decizie, aşa că am luat-o eu. Am să candidez. (...) Sigur că am să candidez", a declarat Miron Mitrea, înaintea dezbaterii "Perspective ideologice pentru stânga românească", organizată de Institutul "Ovidiu Şincai" şi Fundaţia 'Friedrich Ebert'.

El a infirmat "şmecheria promovată de Mircea Geoană şi echipa sa", conform căreia el ar dori preşedinţia Senatului. "Funcţia de preşedinte al Senatului nu mă interesează. Nu vreau să ies la pensie", a spus Mitrea, potrivit Agerpres.

"Cu Adrian Năstase există o relaţie foarte bună, dar acesta nu ar face parte dintr-o viitoare echipă", a spus Miron Mitrea.

El a negat că ar avea o legătură cu preşedintele Traian Băsescu, Mitrea susţinând că acest lucru ar fi promovat "tot de Mircea Geoană şi echipa sa, prin purtătorul de cuvânt Marian Vanghelie".

"Nu am avut nicio relaţie specială cu Traian Băsescu, din contră, am fost adversari politici. Spre deosebire de alţi politicieni, nu am obsesia Băsescu. Şi cred că obsesia unora faţă de Traian Băsescu l-au adus aici unde e. Nu cred că politica se face cu obsesii", a spus senatorul PSD.

În ceea ce priveşte modificarea Statutului PSD, Miron Mitrea ar optea pentru un mandat al conducerii partidului până la finele unui ciclu electoral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite