Oprea revine cu o explicaţie în scandalul privind salariile demnitarilor: „Premierul mi-a spus: «Gabi, fii puţin mai atent, s-ar putea să fie o capcan㻓

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Gabriel Oprea a explicat la Realitatea Tv că proiectul privind creşterea salariilor demnitarilor aparţine Guvernului şi a dezvăluit detalii din culisele discuţiei purtate cu premierul Victor Ponta.

„A fost o iniţiativă corectă în contextul creşterii salariilor de anul acesta, este un proiect făcut de Guvernul României, la iniţiativa lui Victor Ponta. Ştiu că s-au pus de acord şi cu Iohannis, poate că a fost o lipsă de comunicare între cele două palate, Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni. L-am informat pe Ponta, mai ales cand a venit, eram şi în ziua aia prim-ministru interimar, l-am informat că urma să treacă această lege. El, fiind politician foarte bun, mi-a spus: «Gabi, fii putin mai atent că s-ar putea să fie o capcană şi domnul preşedinte să nu susţină. Dacă şi domnul preşedinte Iohannis susţine, o publicăm, dacă nu susţine, nu o publicăm în Monitorul Oficial şi nu îşi mai produce efectele».“, a povestit Oprea, sâmbătă, la Realitatea Tv. „Este un context general de creştere a tuturor salariilor bugetarilor, asta e toata filosofia, erau iniţial 71 şi s-au redus la 48. Este un moment istoric. După modelul european celor 48 urma sa le crească de la 1 august salariile. Poate a fost o lipsă de comunicare între cele două Palate.“, a mai spus Oprea.

Preşedintele Klaus Iohannis şi fostul premier interimar Gabriel Oprea au avut poziţii diametral opuse faţă de cea a lui Victor Ponta, în ce priveşte asumarea ordonanţei privind majorarea salariilor pentru demnitari. Astfel, în timp ce Ponta a afirmat că liderul UNPR şi preşedintele Klaus Iohannis au luat decizia în lipsa lui, Oprea a declarat că un „acord de principiu“ cu privire la această majorare exista deja, iar ideea i-a aparţinut chiar prim-ministrului. Declaraţia lui Oprea a fost susţinută şi de la Cotroceni.

Citeşte şi:

ANALIZĂ Invincibilul Ponta: premierul în funcţie a supravieţuit schimbării a peste 80 de miniştri

În ultimii trei ani, premierul Victor Ponta a reuşit să supravieţuiască iureşului de remanieri, demisii şi anchete care au zguduit Guvernul pe care l-a condus. Cu un ministru schimbat la mai puţin de două săptămâni, şapte interimate ale sale şi 84 de persoane diferite care au preluat şefiile ministerelor, Ponta a rămas de neclintit. „Adevărul“ vă prezintă bilanţul negru al unui mandat de premier zgâlţâit, de nenumărate ori, din temelii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite