Nicolae Ciucă intervine în disputa dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu. Ce a decis premierul SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă a avut discuții cu Rareș Bogdan și cu Bogdan Aurescu, cei doi fiind protagoniștii unei dispute publice. Premierul a decis ca cei doi să rămână în posturile pe care le ocupă, iar mai subiectul să fie clarificat într-o ședință viitoare a PNL, potrivit informațiilor Adevărul.

Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu vor da explicații într-o ședință a PNL. Foto: Mediafax
Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu vor da explicații într-o ședință a PNL. Foto: Mediafax

UPDATE: Premierul a declarat, la finalul unei vizite în județul Călărași, că s-a decis în PNL ca „partea aceasta de expunere în public” să aibă loc în cadrul Biroului Politic Național al partidului.

„Am discutat și cu domnul ministru Aurescu și cu Rareș Bogdan, fiecare dintre dumnealor au atribuții foarte importante. Partea aceasta de expunere în public am convenit că o discutăm în BPN. Ca atare, tot ceea ce avem de discutat se va discuta în Biroul Politic Național”, a declarat Nicolae Ciucă.

---

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că la PNL Bucureşti va fi o perioadă de interimat, având în vedere demisia din funcţie a lui Ciprian Ciucu.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, într-un interviu la Prima News, că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia, printre motivele invocate fiind faptul că ministrul nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante, precum şi gestionarea aderării la Schengen

Europarlamentarul Rareş Bogdan a punctat că nu neapărat partidul l-a pus ministru pe Aurescu, ci „statul”, fără a detalia ce înseamnă acest lucru.

 „Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Rareş Bogdan, într-o declaraţie pentru „Adevărul”.   

Ulterior, au avut reacţii mai mulţi liberi liberali, unii îndemând la calm şi la discuţii în spatele uşilor închise, alţii criticând atitudinea lui Bogdan Aurescu, mai ales în condiţiile în care acesta nu este membru de partid.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite