Ciolacu: Pentru PSD, prezidențialele sunt cea mai mare provocare în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD crede că „cea mai mare provocare” pentru partid în 2024 sunt prezidențialele, partidele de stânga eșuând în ultimii ani în a găsi „coerenţa” pentru a câștiga funcția din fruntea statului.

marcel ciolacu jpeg

Șeful PSD a vorbit în cadrul evenimentului organizat cu ocazia alegerilor din filiala PSD, din Bistriț-Năsăud. „Va veni un an dificil, anul 2024, dar și provocator. Nouă, pesediștilor, întotdeauna ne plac lucrurile grele, cele ușoare le lăsăm pentru alții. (...) Este un moment crucial anul 2024, pentru că, pentru prima oară, toate alegerile sunt într-un singur an”, a anunțat Ciolacu. 

Șeful PSD a explicat că momentul de alegeri prezidentiale 2024, va fi cel mai greu moment din acel an pentru partidul pe care îl conduce, întrucât formațiunea nnnu a reușit să mai propună candidați la prezidențiale care să obțină funcția în ultimii ani. 

„Am spus foarte clar: cea mai mare provocare rămân alegerile prezidenţiale, pentru funcţia de preşedinte al României, funcţie pe care partidele de stânga şi cel mai mare partid din România din ultimii 30 de ani, de 20 de ani, nu am găsit coerenţa pentru a câştiga această funcţie. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greşelile e care le-am făcut”, a declarat Ciolacu, motivând că din această cauză printre primele sale decizii în vârful social-democraților a stat lărgirea forului decizional și încheierea cutumei prin care președintele partidului reprezintă și candidatul la prezidențiale. 

Radu Moldovan, reales la șefia PSD Bistrița-Năsăud

Șeful PSD a subliniat că i-a cerut lui Radu Moldovan, șeful PSD Bistrița-Năsăud, ca organizația pe care o conduce de 15 ani să fie prima organizație social-democrată care organizează alegeri interne pentru a se implica ulterior împreună în privința alegerilor din celelalte organizații pentru „reconstrucția” acestora. 

Șeful PSD a susținut că, după realizările pe care le-a avut, Radu Moldovan „trebuie să vină în echipa centrală, pentru că mai are un cuvânt de spus şi în viitoarele structuri centrale, guvernamentale ale României”.

Despre candidatul la prezidențiale, șeful PSD a mai susținut „cine dorește să fie președintele României, trebuie să vină, nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX, sau mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere, respectivele persoane care doresc să acceadă în această funcție, trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trrebuie să își prezinte programele în fața tuturor și primarilor, consilierilor. S-a terminat cu acea decizie luată la centru, care câteodată a fost influențată de către alții”. 

Președintele PSD a mai subliniat că „cea mai mare greşeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului şi nu cu colegii săi cei care l-au pus în funcţia respectivă. Cred că acesta este drumul de urmat şi o să insist să fim şi mai deschişi (...) ca viitorul candidat să acceptăm chiar şi personalitate din afara PSD”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite