Ministrul Justiţiei, despre discuţiile privind coabitarea: „Toţi cei prezenţi au plecat optimişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc FOTO Mediafax
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a vorbit miercuri seara despre întâlnirea în care s-a discutat acordul de colaborare instituţională dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi a subliniat că toţi cei prezenţi „au plecat optimişti“.

„Toţi cei prezenţi am plecat de la ideea că acest acord trebuie să funcţioneze, că trebuie să găsim soluţii în aşa fel încât buna funcţionare a instituţiilor statului să fie asigurată şi prin acest mecanism stabilit în acord“, a explicat Cazanciuc, invitat la emisiunea „Imparţial“ difuzată de postul Digi 24.

Totodată, reprezentantul premierului la negocieri a arătat că discuţiile nu s-au purtat sub forma unor negocieri.

„Din punctul meu de vedere, a fost un model de dialog între reprezentanţii acestor instituţii. (...) Un exemplu, cred, de întâlnire, de dialog, în care fiecare parte şi-a expus  propriile evaluări cu privire la modul în care a funcţionat până acum acordul, dar, în esenţă, a fost o întâlnire în care am convenit că trebuie să mergem mai departe cu acest acord şi trebuie să găsim soluţii în acest sens“, a mai spus ministrul Justiţiei.

În încheiere, Robert Cazanciuc a precizat că fiecare dintre părţi are propria evaluare, iar în următoarele zile urmează să se stabilească o nouă întâlnire la nivel tehnic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite