Ministrul Dezvoltării anunţă că a găsit o soluţie pentru a reduce preţul locuinţelor ANL la o valoare similară celei din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila FOTO gov.ro
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila FOTO gov.ro

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunţă că a găsit o soluţie pentru a reduce preţul de vânzare al locuinţelor ANL la o valoare similară celei din 2019, potrivit Mediafax.

„Preţurile de vânzare şi chirie ale locuinţelor ANL destinate tinerilor au fost mărite semnificativ, în unele cazuri dublate, în anul 2020. Scopul acestui program este să vină în ajutorul tinerilor, astfel am găsit o soluţie pentru a readuce preţul de vânzare al acestor locuinţe la o valoare similară celei din 2019”, a atras atenţia ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Conform legii, în vara fiecărui an, ministrul de resort emite un ordin privind valoarea de înlocuire a acestor locuinţe: „în consecinţa prevederilor legale care au majorat veniturile din domeniul construcţiilor şi implicit costurile de construcţie, ordinul ministrului dezvoltării din 2020 a majorat semnificativ, de pe o zi pe alta, preţul locuinţelor destinate tinerilor, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe”.

În această săptămână, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ, care serveşte scopul de a ajuta tinerii în achiziţionarea unei locuinţe. Noua reglementare prevede preţuri corecte, bazate pe costul de construcţie al imobilului, scăzând amortizarea şi costul chiriei plătite de tinerii care locuiesc în acel apartament şi care îşi doresc să îl achiziţioneze, a arătat ministrul. Acesta a adăugat că preţul locuinţelor din micile oraşe va fi diferit de cele din capitală şi municipiile mari.  

„Reglementările în vigoare nu veneau în sprijinul tinerilor. Acestea aveau scopul de a vinde apartamentele din imobilele mai vechi, construite la costurile aferente anilor precedenţi, la un preţ din care se pot construi imobile noi. Astfel preţul de vânzare nu era mai avantajos pentru tineri decât preţul oricărui apartament de pe piaţă. Scopul nostru este de a schimba această abordare. Scopul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe trebuie să fie de a ajuta tinerii în căutarea unei locuinţe”, a afirmat Cseke Attila.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite