Ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu candidează la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, exclude posibilitatea de a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie, susţin surse din MAE pentru Adevărul. În spaţiul public au apărut zvonuri despre o posibilă candidatură a lui Bogdan Aurescu pe listele PNL.

”Ministrul Aurescu e diplomat de carieră, singurul obiectiv e să facă performanţă în politica externă. Nu e interesat sub nicio formă de o candidatură la alegerile parlamentare”, susţin sursele citate. 

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că PNL ar putea susţine candidatura miniştrilor tehnocraţi la parlamentare numai în măsura în care Bogdan Aurescu (Externe), Nicolae Ciucă (Apărare) sau Marcel Boloş (Fonduri Europene) îşi doresc, într-adevăr, să intre în cursa electorală. 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care va avea loc la Luxemburg. Potrivit MAE, înaintea reuniunii, miniştrii de externe şi Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate vor participa la un mic dejun informal cu ministrul afacerilor externe al Arabiei Saudite, Faisal Bin Farhan Al Saud.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite