Metsola, despre vizitele lui Bușoi în Qatar: Ne uităm la acest caz pentru că avem prea multe excursii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, susține că instituția pe care o conduce va verifica și cazul lui Cristian Bușoi, unul dintre europarlamentarii care au mers la Doha pe banii statului Qatar.

Parlamentul European va face verificări în cazul Bușoi. Foto: presidency
Parlamentul European va face verificări în cazul Bușoi. Foto: presidency

Acest caz specific nu a ajuns încă la mine, dar vă pot spune că ne uităm la el pentru că avem prea multe excursii, declarate sau nu. Sunt așa zise grupuri de prietenie în Parlamentul European în cadrul cărora membri ai Parlamentului au călătorit în diferite țări și cine știe ce s-a întâmplat când au fost acolo", a spus Roberta Metsola pentru EuropaFm.

Întrebată dacă sunt români cercetaţi, Metsola a răspuns: "Nu vă pot spune așa ceva. Nu mi-a fost supus atenției așa ceva. Asta este tot ce vă pot spune".

În contextul unor investigaţii cu privire la influența Qatar în Parlamentul European, europarlamentarul român Cristian Buşoi ar fi fost la Doha, pe banii statului Qatar, fără a declara în documente aceste vizite, potrivit Libertatea. În una dintre vizite ar fi mers alături de eurodeputatul Greciei, Eva Kaili, acuzat de spălare de bani și corupție. 

 „Am fost în Qatar, dar nu ca membru în grupul de prietenie dintre Legislativul European și Qatar. Vreau să fiu clar cu acest lucru”, a susținut Bușoi, afirmând că nu a existat o vizită a comisiei de prietenie din Legislativul European. „Cum n-a fost o deplasare oficială a Parlamentului, au plătit cei din Qatar”, a afirmat eurparlamentarul, potrivit sursei citate.  

Eurodeputatul român este și membru supleant în Delegația Parlamentului European pentru relații cu Peninsula Arabică (DARP), fiind și cel care a relansat grupul de prietenie parlamentar dintre Parlamentul European și Qatar. 

 „Salut relansarea Grupul de prietenie parlamentară UE - Qatar, care a avut loc, la inițiativa mea, în Parlamentul European și la care mi-au făcut onoarea să participe Excelența Sa Abdulrahman bin Mohammed Sulaiman Al-Khulaifi, ambasadorul statului Qatar și mai mulți colegi eurodeputați”, scria Cristian Bușoi pe Facebook, pe 16 noiembrie 2019. 

Ulterior, în 2020, euroalesul anunța, tot pe Facebook, deplasarea în Qatar, afirmând la acel moment că a participat la conferință în calitate de președinte al Comisie pentru Cercetare și Industrie și președinte al Grupului de Prietenie parlamentară UE – Qatar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite