Marcel Ciolacu dă asigurări că România poate face față dronelor rusești care intră pe teritoriul țării: „Va fi doborâtă de îndată”

0
0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu susține că România poate doborî dronele care ne atacă teritoriul. Declarația a fost făcută în contextul în care o drona rusă a intrat, zilele trecute, zeci de kilometri pe teritoriul țării

Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, 11 septembrie, dacă România are legislaţie pentru a doborî dronele rusești care întră pe teritoriul țării noastre.

E o întreagă discuţie. Dacă dobori dronele de pe teritoriul României, dar ele sunt pe teritoriul Ucrainei. Dacă acele drone lovesc ţinte pe teritoriul... Deci e o discuţie... haideţi să o luăm, mult mai serioasă. Eu ce vă spun cu certitudine, că dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi ea este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României va fi doborâtă de îndată. Şi ultima oară s-a întâmplat”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Sistemul de supraveghere radar a identificat şi urmărit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, traseul unei drone care a evoluat în spaţiul aerian naţional şi care a părăsit teritoriul naţional spre Ucraina, aceasta fiind monitorizată şi de două avioane F-16, anunţa Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Premierul a dat asigurări că dronele vor fi doborâte „cu protocol, cu lege, fără lege”.

Şi-am ridicat F-16 şi am monitorizat toată traiectoria de pe teritoriul României, cum de altfel au făcut-o şi alte state. Ştiţi că avem poliţie aeriană internaţională. Nu vă faceţi griji că acea dronă ar fi putut lovi vreo ţintă pe teritoriul României. Ar fi fost doborâtă imediat, cu protocol, cu lege, fără lege. Nu se joacă nimeni”, a mai precizat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite