Lider UDMR, despre proiectul de reducere a cheltuielilor: Intervenție brutală a Guvernului în autonomia locală

0
Publicat:

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe critică proiectul de ordonanță de urgență al Guvernului privind reducerea cheltuielilor bugetare si susține că Executivul intervine brutal în autonomia locală.

Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe FOTO: Arhivă
Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe FOTO: Arhivă

„La nivel de principii am trei probleme: nu au fost consultate organizaţiile reprezentative ale administraţiei publice locale, este o intervenţie brutală în ceea ce priveşte autonomia locală, şi nu în ultimul rând faptul că prin această ordonanţă se poate înţelege că Guvernul aşteaptă de la noi să construim poduri şi să investim toţi banii în betoane, în loc să ţinem un echilibru între infrastructură şi consolidarea comunităţii, adică investiţia în oameni”, a declarat într-o Antal Árpád, potrivit Agerpres.

Edilul a precizat că dacă OUG va fi adoptată în forma actuală „se poate vorbi de o intervenţie foarte brutală a Guvernului în activitatea administraţiilor publice locale şi judeţene".

„Eu pot să înţeleg că sunt probleme în ceea ce priveşte execuţia bugetară. Înţeleg că în asemenea situaţii Guvernul trebuie să aducă bani în plus la bugetul de stat. Dar într-o asemenea situaţie, dacă privim mediul privat, normal ar fi ca pe o perioadă limitată să se introducă o taxă de solidaritate pentru marile companii, aşa cum a propus UDMR în urmă cu aproape un an, nu să începem să luăm bani de la cei mici", a adăugat Antal Arpad, potrivit sursei citate.

Oficialul din UDMR este de părere că prevederile care țin de administrația publică locală ar trebui să dispară din ordonanța de urgență și Executivul să facă ordine în administrația centrală.

„Prin această ordonanţă, autonomia locală este lovită în plin, în condiţiile în care România a semnat şi a ratificat Carta europeană a autonomiei locale. Dar ceea ce vedem acum este o intervenţie brutală în ceea ce priveşte principiul autonomiei locale", a punctat edilul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite