Klemm: Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârşit, un patriot român. Numeroasele contribuţii pe care le-a adus României nu vor fi uitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm FOTO Eduard Enea
Hans Klemm FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm afirmă că Mihnea Constantinescu, decedat duminică, la vârsta de 57 de ani, a fost un diplomat desăvârşit, un patriot român şi că nu a cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România.

"Comunitatea Ambasadei SUA şi cu mine am fost profund întristaţi să aflăm astăzi despre plecarea dintre noi a Ambasadorului Mihnea Constantinescu. A fost un diplomat desăvârşit, un patriot român şi nu am cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România. Numeroasele contribuţii pe care le-a adus, atât României, cât şi comunităţii internaţionale, inclusiv recenta preşedinţie a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, nu vor fi uitate", afirmă Klemm.

El remarcă faptul că sfaturile înţelepte pe care Mihnea Constantinescu le-a oferit lui şi predecesorilor lui s-au dovedit nepreţuite în încercarea de a reprezenta cât mai bine America în faţa poporului român.

"Sincere condoleanţe familiei Ambasadorului Constantinescu, colegilor şi prietenilor săi. Îi vom simţi lipsa", spune Hans Klemm în finalul mesajului său.

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit duminică noapte, la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite