Klaus Iohannis: Sper să prind vremea când nu se va mai practica traseismul politic. Probabil se va ţine cont de cuvântul meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri din nou că este împotriva traseismului politic de orice fel, după ce i-a fost atras atenţia că PNL a făcut mai multe transferuri de la PNL. Şeful Statului a adăugat apoi că „probabil se va ţine cont (n.red: de cuvântul preşedintelui) din ce în ce mai mult”.

„Eu reiterez ce am mai spus. Sunt împotriva traseismului politic. Ba mai mult, am avut diferite întâlniri şi cu foşti colegi din PNL şi le-am spus acest lucru. Cazuri punctuale au apărut şi trebuie să spun încă o dată. Eu sunt împotriva traseismului politic şi sper să prind vremea în politica românească când traseimul nu se mai practică”, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Întrebat apoi de ce nu se ţine cont de cuvântul şi autoritatea sa în interiorul PNL, şeful Statului a afirmat că speră ca PNL să dea un exemplu pozitiv.

„Probabil se va ţine cont din ce în ce mai mult. Cel puţin asta ar fi speranţa mea. Cal cel ma important partid de pe scena politică să dea un exemplu demn de urmat şi în acest domeniu”, a relatat Iohannis.

La insistenţele reporterului Adevărul privind tema traseismului, liderul de la Cotroceni a explicat că deşi este împotriva fenomenului, nu poate merge să le comande liberalilor pe cine să pună sau nu pe listele pentru parlamentare. 

„Sunt împotriva traseismului. Acest lucru l-am spus şi public şi colegilor şi colegelor din PNL. În consecinţă ei vor avea o abordare când se pregătesc de alegeri. În calitatea de preşedinte al României nu pot să merg să spun pe cine să pună sau nu pe listă”, a conchis Klaus Iohanni.

Vezi şi: Iohannis cere PSD să nu mai depună o nouă moţiune de cenzură: Încetaţi jocurile cinice. PSD nu îşi poate stăpâni setea de putere

Iohannis, despre accidentul lui Lucian Bode: Nu e bine să te grăbeşti. Se vede nevoia dezvoltării infrastructurii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite