Klaus Iohannis merge luni la Geneva cu ocazia ceremoniei de aderare a României la CERN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la Geneva, la ceremonia de ridicare a drapelului naţional cu ocazia aderării României la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară - CERN.

Preşedintele României va fi însoţit de o delegaţie de cercetători români care colaborează cu CERN, precum şi de doi olimpici naţionali la Fizică, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

După ceremonia ridicării drapelului României, preşedintele Klaus Iohannis va avea discuţii cu conducerea Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară şi va vizita principalele facilităţi ale CERN.

De asemenea, preşedintele României va avea o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele Organizaţiei.

La data de 17 iulie 2016, România a devenit cel de-al 22-lea stat membru cu drepturi depline al CERN, cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial în domeniul fizicii particulelor elementare.

Citeşte şi: 

Iohannis, mesaj pentru ambasadori: Vă rog să elaboraţi un plan pentru aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, miercuri, diplomaţilor români, prezenţi la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, să elaboreze un plan privind aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, precizând că acesta reprezintă „un pilon esenţial al politicii externe şi de securitate a României“, alături de obiectivul consolidării NATO şi UE. 

Iohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile italiene 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Italiei, în memoria victimelor cutremurului de săptămâna trecută din localitatea italiană Amatrice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite