Ion Iliescu a împlinit 90 de ani. „Nu-i ca la 19, dar deocamdată capul e întreg”. Mesajul lui Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu / FOTO Adevărul
Ion Iliescu / FOTO Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu a împlinit astăzi 90 de ani. Dispărut de pe scena publică, acesta a afirmat într-o reacţie pentru Mediafax că „la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e...Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg”. Totodată, fostul premier Adrian Năstase a transmis un mesaj de ziua fosului preşedinte. „În Ion Iliescu, eu văd un reper de normalitate politică. Or, reperele nu au vârstă”, a scris acesta pe blogul personal.

„Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e...Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg.(...) (Petrec - n.red.) cu soţia, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, a declarat Ion Iliescu, citat de Mediafax.

Fostul premier Adrian Năstase a transmis şi el un elogiu pentru fostul lider social-democrat.

„Astăzi, Ion Iliescu împlineşte 90 de ani. O vârstă a senectuţii şi a înţelepciunii dobândite prin experienţe diverse şi suferinţe. De obicei, cu prilejul aniversării unui prieten sau a unui coleg suntem tentaţi să contemplăm trecutul, să rememorăm cu nostalgie momentele care ne-au legat şi au oferit substanţă relaţiei din prezent.

Voi rezista acum acestei tentaţii. Dintr-un motiv foarte simplu. Ar fi nedrept să vorbesc, în această zi, doar la timpul trecut despre Ion Iliescu. Pe o scenă publică dominată de vrajbă, scandaluri meschine şi haos politic, echilibrul şi înţelepciunea care-l definesc pe Ion Iliescu sunt, în continuare, un capital extrem de preţios. Tocmai de aceea, mai presus de orice, în Ion Iliescu, eu văd un reper de normalitate politică. Or, reperele nu au vârstă

„Nu pot decât să-i urez multă sănătate şi aceeaşi energie pe care o emană neîncetat, dovedind, iată, că nu intâmplător ziua sa de naştere se serbează tocmai în primele zile ale primăverii. La mulţi ani, Ion Iliescu!”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.


Ultima apariţie publică a lui Ion Iliescu datează din luna martie 2017, când acesta s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei. Ulterior, acesta nu a mai fost văzut în niciun an la parada militară de 1 decembrie, eveniment la care acesta obişnuia să participe de fiecare dată. De asemenea, în cadrul alegerilor prezidenţiale 2019 Ion Iliescu a solicitat urna mobilă.

 
În ultimii ani fostul preşedinte a fost internat de mai multe ori la Spitalul Elias, din cauzat unor probleme cardiace. În 2019 vizitele acestuia la spital au fost din ce în ce mai numeroase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite