Iohannis va răspunde joi cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Petre Tobă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va răspunde joi cererii DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Petre Tobă, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, cercetat pentru favorizarea făptuitorului, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, solicitarea procurorilor DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Petre Tobă, ministrul demisionar al Afacerilor Interne, cercetat pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit procedurii, începerea urmării penale în cazul unui ministru trebuie încuviinţată de Preşedintel României.  Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat, joi, procurorului general, Augustin Lazăr, să-i ceară preşedintelui României încuviinţarea urmării penale a ministrului de Interne, Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul privind deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA îl acuză pe Tobă că a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Ulterior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a anunţat că a decis să demisioneze, „pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public in prag de alegeri“. El mai spunea, într-un comunicat de presă, că respinge cu tărie acuzatiile aduse şi este la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite