Iohannis: Folosirea energiei şi a alimentelor sau a propagandei ca armă trebuie contracarată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că războiul din Ucraina arată de ce este nevoie de un efort internațional coordonat pentru contracaracrea folosirii energiei, alimentelor sau propagandei ca arme.

„Este important să subliniem că invazia rusă din Ucraina a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv care face şi mai clar de ce folosirea ca armă a energiei şi a alimentelor sau folosirea propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat”, a scris şeful statului pe Twitter.  

Attending today @ParisPeaceForum. Important to underline that Russian invasion of 🇺🇦 acted as accelerator of a destructive process making even clear why weaponizing energy, food or using propaganda must be countered through coordinated international effort. #PPF22 pic.twitter.com/1MfWG06j8M

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) November 11, 2022

 Președintele spune că un pas esenţial pentru găsirea răspunsurilor la crizele actuale este dialogul deschis privind politicile durabile pentru cetăţeni.

„Trebuie să investim mai mult în consolidarea rezilienţei societăţilor noastre, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri care împărtăşesc aceleaşi idei”, adaugă Klaus Iohannis.   

Iohannis, participare la Forumul de Pace de la Paris 

Preşedintele Klaus Iohannis participă în perioada 11-12 noiembrie la Forumul pentru Pace de la Paris, la Palatul Brongniart.

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, „sub tematica depășirii crizelor multiple actuale, care au efecte sistemice asupra comunității internaționale, dezbaterile din cadrul Forumului vor fi dedicate unor subiecte de interes major pe agenda internațională, precum conflictele geopolitice cu consecințe globale, agravarea schimbărilor climatice, succesiunea valurilor pandemiei de COVID-19, creșterea inegalităților sociale”. 

Discurs privind răzbiul din Ucraina și suprapunerea crizelor

De asemenea, șeful statului român va participa la panelul intitulat „Prezent și viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populației”.

„Cu această ocazie, Președintele Klaus Iohannis se va referi la efectele războiului de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei asupra securității europene și globale, la consecințele acestuia în multiple domenii, dar și la suprapunerea acestei crize de securitate cu eforturile de redresare economică post-pandemie și cu alte priorități la nivel global, precum lupta împotriva schimbărilor climatice”, mai arată sursa citată. 

Potrivit anunțului făcut de administrație privind participarea președintelui la Forumul de Pace de la Paris, pe agenda șefului de stat este și participarea şi la dineul oficial oferit, la Palatul Elysee, de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, şi soţia sa Brigitte Macron în onoarea şefilor de delegaţii care participă la Forumul pentru Pace.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite