Iohannis, după publicarea raportului ONU privind schimbările climatice: „Un semnal de alarmă! Mă voi implica activ în rezolvarea crizei climatice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis  FOTO: Arhivă
Klaus Iohannis  FOTO: Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că raportul publicat luni de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie „un semnal de alarmă pentru noi toţi”. Şeful statului a asigurat că se va implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice.

Klaus Iohannis a afirmat că oamenii nu trebuie să amâne adoptarea măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice, având în vedere ritmul accelerat în care se produc acestea. De asemenea, preşedintele României a mai adăugat că este nevoie de acţiune şi coordonare la nivel naţional, european şi internaţional pentru implementarea unor politici publice care să combată efectele schimbărilor climatice.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi! Magnitudinea, precum şi ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acţiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii şi măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora. Este nevoie să acţionăm ferm, coordonat la nivel naţional, european şi internaţional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare!”, a scris Klaus Iohannis, luni, pe Facebook. 

Grupul interguvernamental de experţi al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activităţii umane (IPCC) a publicat cel mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, catalogat drept „Cod roşu pentru umanitate”. Conform experţilor ONU în domeniul climei, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie” în curând.

Vezi şi: „Cod roşu pentru umanitate“. ONU: Ne vom confrunta cu fenomene meteo fără precedent în istorie

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite