Iohannis, despre scenariul Cîţu premier, chiar dacă a fost demis: „Orice persoană poate să fie. Nu e nicio piedică”. Cum vede revenirea lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „nu e nicio piedică” o eventuală propunere tot a lui Florin Cîţu în funcţia de premier. Pe de altă parte, nu a vrut să comenteze varianta Orban la Palatul Victoria.

Întrebat dacă are de gând să-l propună tot pe Florin Cîţu premier, deşi există o decizie CCR care arată nu ar fi indicat acest lucru, şeful statului a punctat: „Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să fie premier. Aşa scrie în Constituţie, Nu e nicio piedică”.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a refuzat să comenteze varianta revenirii lui Orban la Palatul Victoria, deşi zeci de parlamentari au semnat o scrisoare pentru susţinerea fostului şef al PNL: „Din informaţiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor, nu în presă”

„Nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluţie. Trebuie ca partidele să se aşeze la discuţii, pentru a căuta combinaţii. Coaliţiile se formează între partide. Oamenii trebuie să aibă curajul să lase discursul patetic şi să discute ce pot face pentru România. Dacă partidele nu se înţeleg, acest Guvern interimar va rămâne în funcţie până se găseşte o soluţie”, a mai afirmat Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite