Iohannis, despre demisia lui MRU de la SIE: Am lucrat foarte bine cu Ungureanu. Are o situaţie medicală. Voi face o propunere după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Adevărul
Preşedintele Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu din fruntea SIE nu survine ca urmare a unor disensiuni, ci a unor probleme medicale, care l-au împiedicat inclusiv să vină la Cotroceni.

„Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie, mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu - prim-adjunctul directorului până astăzi“, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va face o nominalizare pentru un nou director în timpul mandatului actualului Parlament, Iohannis a spus că probabil va lăsa votul în sarcina noului Legislativ. "Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi sper să fie foarte ocupat şi cu o campanie curată, aşa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat şi nu este o situaţie care reclamă o intervenţie foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia dl Ungureanu. Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri", a spus şeful statului.

Iohannis a negat că ar fi existat disensiuni între el şi MRU. "Această zonă a spionilor întotdeauna este foarte interesantă şi este tărâmul unor poveşti interminabile. Nu, am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu. Vă amintiţi că eu l-am propus la conducerea SIE. Eu am primit demisia astăzi la prânz. Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent imediat ce se face bine această situaţie", a mai spus preşedintele.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat astăzi din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, a confirmat Mădălina Puşcalău, purtătorul de cuvânt al preşedintelui. Demisia lui MRU a fost înregistrată la Administraţia Prezidenţială, iar Klaus Iohannis a acceptat-o. Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat Puşcalău. Potrivit unor surse politice, Iohannis i-a cerut demisia lui MRU încă din luna iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite